Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wierzycie w te bzdury ,że olej z wiesiolka czy lniany leczy czlowieka?

Polecane posty

Gość gość

to nabijanie kasy producentom oleju z wiesolka i lnu a naiwne baby w to wierzą..i kupuja dla calej rodziny litrami te butelki.. jestem zdenerwowana kiedy kolejny raz zaczepia mnie sąsiadka i mowi ,zebym pila olej z wiesiolka lub lnu to mi pomoze na moje choroby..matko to nie sredniowiecze tylko 21 wiek. jak mozna wierzyc w takie bzdety?

Gość gość
Nie wierzę, tylko wiem, że dostarcza NNKT, które są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu, a w przypadku niektórych chorób (jak np. RZS) pomagają je łagodzić.

Gość gość
To nie wierz autorko ;) Nikt ci nie kaze przeciez. Lec do apteki i kup suplementy diety, zdrowsza i bardziej zadowolona bedziesz :P xx Nie pppisuj sie ignorancja, wystarczy, ze poswiecisz troche czasu by zapoznac sie z literatura fachow i przestaniesz zadawac tak głupie pytania.

Gość gość
Gorzej. Ja wierzę w te bzdury, że owoce i warzywa dostarczają witamin i błonnika :(

Gość cołko prowda
a ja nie rozumiem jak można wierzyć, że tylko wysoko spreparowana chemia, sprzedawana przez koncerny farmaceutyczne potrafi działać na organizm człowieka, a wszystko inne to już bzdura... Ciekawe zatem jak setki lat temu robili silne trucizny z roślin kiedy to tylko nic nie warte i nieszkodliwe zieleninki :o skoro byle roślina czy grzyb może zabić człowieka to dlaczego inna roślina nie może go leczyć? Serio macie już tak zakute łby?

Gość gość
Olej z wiesiołka ma bardzo dobre właściwości, czyni cuda:-)

Gość gość
Ja też nie wierzyłam w różne teorie za młodu i żyłam jak mi pasowało dopóki nie pojawiły sie choroby spowodowane tym co nie wierzyłam że szkodzi. Jak odstawiłam to mi sie polepszyło. To znaczy że jednak te wszystkie gazety nie kłamały :O Co za szok

Gość gość
Oczywiście, że leczy. Wszystko co wiąże i ściąga toksyny leczy. Proste. Mam propozycję. Kup swojemu facetowi chmiel w tabletkach i niech bierze. Fajnie uspakaja i fajnie reguluje sen. Koszt 5-6zl. Za to niezapomniane wrażenia seksualne po miesiącu-dwóch stosowania.

Gość gość
Noo.. na pewno facet ci będzie żreć jakiś chmiel w tabletkach.

Gość gość
no jak jest typowym januszem to sie podrapie po bebechu, po jajach, beknie pierdnie i wyśmieje, a jak jest normalnym facetem do dlaczego nie? witaminę c np zimą facet bierze, znam wielu takich, a chmielu w tabsach już nie, bo to śmichy chichy i czary mary? żal mi ciebie

Gość gość
"skoro byle roślina czy grzyb może zabić człowieka to dlaczego inna roślina nie może go leczyć? Serio macie już tak zakute łby?" xxx 10/10 proste i logiczne

Gość gość
w oleje ja również nie wierze ale polecam siemię lniane takie w ziarenkach (niemielone) 1 lyzke zalac wrzątkiem ( pol szkl) wieczirem i rano na czczo wypic. Dobrze robi na zoladek, na wlosy, cere i sprawy ginekologizne - reguluje hormony.

Gość gość
To nie są informacje wyssane z palca, a wielokrotnie potwierdzone badaniami fakty! Moja babcia po operacji żołądka cały czas wymiotowała, miała refluks i wiecie co? Pomógł jej pity kilka razy dziennie "kisiel" z siemienia lnianego! Mnie wypadały włosy na potęgę. Pomógł mi olej z wiesiołka tłoczony na zimno (polski Gal). Pic na wodę, to są sztuczne witaminy, natomiast oleje to całkiem inna bajka.

Gość gość
olej z wiesiolka to tylko reklama wiesiolek pewniie z chin jest

Gość gość
Jaka reklama? Wiesiołek pewnie rośnie u Ciebie za płotem albo na pobliskiej łące i nawet o tym nie wiesz. Są osoby, które same robią różne "mikstury" z wiesiołka, a są też tacy, którzy nie mają czasu bawić się w producenta kosmetyków i leków i kupują gotowe produkty. A co masz do oleju wiesiołkowego z Gala w kapsułkach? Przecież to polski produkt.

Gość gość
gość dziś Ja mam tylko tyle, że tym sraaaalem są zaspamowane wszystkie możliwe fora. A jak ktoś coś tak żałośnie reklamuje to to musi być straszny szajs. Jakość spamerskiej reklamy nie potrzebuje.

Gość gość
Zauwazylam, ze wokol nas jest teraz bardzo duzo hipochondryczek. Do przesady wrecz. Wszystko co jest potrzebne organizmowi dostarczamy w postaci naturalnych witamin mineralow... itd Wiesiolek pomaga np na sluz miedzy innymi na sluz "plodnosci" u kobiety. Siemie lniane wspomaga sluz w jelitach oraz dziala regenerujaco na skore. Nie ma czegos takiego, ze "leczy" ale moze wspomoc. Nie ma tez co przesadzac jesli jestesmy zdrowi i wszystko jest ok. Po co wam te wszystkie menmagi sragi. Polecam warzywa, duzo tlustych ryb wszystko co zdrowe. Powodzenia.

Gość gość
21.45 Zabawne jak ludzie piszą co wg nich jest zdrowe i polecają np dużo tlustych ryb albo pasztety z wątroby z dodatkiem kosteczek zwierzęcych i sklarowanego masełka I naprawde wierzą że jak na takiej diecie dorzucą sobie olej z wiesiołka to będą się lepiej czuli. Ćwoki

Gość gość
O bosze porownanie ryby do pasztetu. Ja piertole. Jeszcze z takim przekonaniem i pewnoscia.

Gość gość
22: 12 mam pisać bez pewności, żeby cie zadowolić? W dzisiejszym świecie uważać ryby, owoce morza za zdrowe ? powiedz, że żartujesz

Gość gość
Idz zjedz stek na smalcu przegryz milka oreo popij coca cola, kawa, herbata co tam lubisz humor ci sie poprawi

Gość gość
Mam dobry humor iuśmiecham się czytając brednie o zdrowych tłustych rybach

Gość gość
No i prawidlowo smiech to zdrowie :D