Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kajusia

Kto slucha polskiego reggae i ska??Paprika Korps, Happysad itp.....

Polecane posty

ello:) Znajda sie tacy??? no poza tym jeszze Kultura de Natura, Skangur, Koniec Świata, Indios Bravos.....ale moje ukochane to te dwa w temacie:)

nooo chodz jeden ludz:) a juz myslalam ze same dresiki na forum siedza:) Polecam Happysad, swietna muza, genialne teksty, duzo o milosci:) moge dac namiary jak co i sie podzielic tym co mam:)

no sama widzisz, mało kto docenia dobrą muzyczkę ;) takie przeplatane reggae z hip hop\'em fajne jest też w wykonaniu Kasty i WSZ &CNE :)

oj malo, malo, a toz to tragiczne, takie zburaczenie spoleczenstwa. dobra muza niesie przeslanie jakies, a i ludki co jej sluchaja to bardzo wartosciowe osobki:) tego nie kojarze, ale poszukam:) wlasnie trafilam na cos takiego- http://www.vavamuffin.art.pl/muzzik.html no i moja kochana KdN http://mp3.wp.pl/p/strefa/artysta/6100.html no i papriki i ich nowa plytka, zdobylam wczoraj i mecze w kolko:) :) pozdr

Gość bbbllllllaaaaaaaaaaaaaaaaaa

a ja uwielbiam Skangura!! chlopaki sa poprostu swietni!!! najbardziej podoba mi sie modlitwa, platki, ty i ja i kiedy miasto spi. uwielbiam ich sluchac

Gość trishia
dlaczego zaraz trzy paski, dresy itd? Sa także inne gatunki muzyki, ukochane przez niektórych - blues, soull, jazz, r'n'b, reggae kojarzy mi się z palaczami trawy - zakręconymi , zyjącymi w swoim świecie, choc reggae wykorzystuje sporo jazzu :) ska - tylko i wyłącznie skini :( tak jak psychobilly - lubię, ale na koncert nie pójde

Gość katharsis
jak dla mnie Indios Bravos i Habakuk :) ale juz sie powoli wkrecam bardziej...

Gość nadina
słyszałam nowy materiał KdN, jest obłędny.

Gość madzia84
No papriczka jest super... i ten wokalista z gitarą................ mniam!

no miedzy innymi slucham tez\"regału\", ale szczerze mówiąc wymienione przez was zespoły dla mnie są trochę cienkie - posłucham a i owszem, ale to nie to... :p Posłuchajcie sobie np \"Misty in roots\" - cos z klasyki :) Trishia - ciekawe masz \"przemyślenia\" skoro reggae to wylącznie palacze trawy. No a już całkiem mnie rozwaliłaś stwierdzeniem ze ska - to skini. Jakby to uslyszeli ci p.....ni nazisci to byloby po tobie. Dodatkowo oberwalabys od puncków. No ale teraz te grupy to juz wlasciwie przeszlosc wiec nie masz sie co martwic. Pozdrawiam trishię resztę :)

Gość Agnos
wooma, wyluzuj z dresami i 3paskami, to że nie wszyscy słuchają PK i Happysad [niezłe obie kapele] to nie znaczy, że alltogether są buraki i parafianie, jest jeszcze masa innych dobrych brzmień-poczytaj topik o jazzie, który ostatnio rośnie szybko i jest wysoko na forum, a jeszcze rock, folk, blues, masa innych brzmień...od siebie mogę polecić genialny duet z Warszawy- COTTON CAT -celtic folk z elementami poezji śpiewanej i setki innych brzmień. sound be with you

Gość naches
yaman :) do limonki : moze wiesz jak nazywa sie piosenka wsz i cne w stylu reggae z refrenem: " bo to tu , gdzie neony nigdy nie gasną"? uwielbiam reggae,ragga, dancehall . z polskich to lubie "akurat" - to chyba ska jest, mustafarai a teraz oczywiscie indios bravos a z zagranicy to głównie: damian marley ,max romeo, barrington levy,gentelman ,snow, elephant man ,capleton,... ale najlepsze sa mixtapy :) np: Dj Xela Ragga Connection 1,2 i 3 slucham tez hh ale to inna bajka :)

regałów nie lubie ale ska kocham :D moj ukochany zespol to SKAnkan, a poza tym to jeszcze dr cycos, vespa, skarpeta, skauci, skambomambo, horrorshow- oi!/ska to z polskich, bo generalnie polska scena ska jest dosyc kiepska. ale za to cudzoziemcy wymiatają ;) nie bede wymieniac, bo by miejsca braklo ;););) na koncerty chodze chetmnie i jeszcze mnie nie zabili ani nic w tym stylu :D:D:D jak tylko nie ma zadnych kinder pankow ani hippipankow, co skankowac nie potrafią tylko skaczą jak jakies dzikie kozły to jest duper zabawa. :):)

Gość jejejeje
Paprika Korps z Opola sa:D Moje miasto :) Moj kumpel byl w pierwszym poczatkowym skladzie.Dobrzy sa:D:D:D

Gość ejcia
a bakszysz z opola znacie? a wogole to znacie jeszcze jakies dobre kapele ska i regae ale zagraniczne ?:)

Gość rokitka45
a co to jest te SKY ???? :o

Gość paprika
hej ;) o tym ile ludzi slucha polskiego [ i nie tylko ] reggae i ska mozesz sie przekonac wchodzac na forum dyskusje.pl ! Trudno zeby na Kafeterii - badz co badz forum ogolnym - siedzieli sami regemaniacy ;) choc sa wyjatki, na przyklad ja... [wyjatki potwierdzaja regule ;D ] .... ale to ma zwiazek z moja praca, podczas ktorej proporcje miedzy praca a gadaniem na necie jest zachwiana ;> pozdrawiam :D z Wrocławia

Gość lubię
Lubię Paprika korps i Hababuka. Tumbao też zdaje radę :) Zapraszam do Ostrowa wlkp na coroczny festiwal reggae. Niestety w tym roku jest juz 'po', ale w przyszłym czeka nas znowu fantastyczna zabawa.

Gość Sziwa
AKURAT zajebiste polskie reggae polecam ,Habakuk tez jest spoko pozdrawiam

Gość mewka
a ja uwielbiam utwór happysad "zanim pójdę", niestety nie mam płyty i nie wiem skąd mogłabym go ściągnąć, więć na razie zadowalam się tylko, gdy usłyszę go w radiu:(

A ja polecam coroczna impreze reggae : Reggeałowisko w Bielawie - ekstra klimat i duza dawka pozytywnych wibracji ;))) W tym roku 21 sieprnia , szczegóły :www.independent.pl/regalowisko pozdr z Wroclawia

Gość MARTINHA
ja wlasnie chcialabym sie wybrac na te regalowisko -ale nie wiem ile dni to trwa [slyszalalm ze jeden ] teraz ma byc 10 zespolow ...strachy na lachy moje ulu7bione wiec pojade:P

Hej ! Nie zastanawiaj sie i jedź!!! Naprawde warto ! ;) Oficjalnie koncert trwa 1 dzien,ale wiekszosc ludzikow jedzie na caly weekend - atrakcji tam nie zabraknie, rok temu dzien przed koncertem wieczorem byla imprezka w klubie ;D 21 sierpnia graja od godz. 16:00 : - RADICAL NEWS - WESTERN SPECIAL (Francja) - PAPRIKA KORPS - HAYDAMAKY (Ukraina) - GRABAŻ I STRACHY NA LACHY - INDIOS BRAVOS - I-SHEN ROCKERS (Niemcy) - BR STYLERS (Włochy) Strachy na Lachy takze mnie rajcuja - prawie tak samo jak Western Specials :)))) No i Paprika Korps : Przede Wszystkim Muzyki !!! pozdr ;)

Gość MARTINHA
hihi pojade jak zwykle ma stopa :P na woodstock jechalam tez na stopa....wtedy bylo 500 km teraz mniej -chyba cos kolo 300 bedzie ale to i tak mniej ] ...mam nadzieje vze pojade kolo 20 sierpnia mam nadzieje ze warto bedzie [a z tego co slyszalalam o tym na woodstocku ze tak ]

JA BARDZO LUBIE REGGAE A SZCZEGÓLNIE ( Z POLSKICH ZESPOŁÓW) HABAKUKA :):):) HAPPYSAD TEZ SA OK :)

Gość Judith
Aaaa!!! nio to chyba spotkamy sie w wyborowym gronie w Bielawie:) ja równiez sie wybieram i to bez żadnego ALE - byłam w ubiegłym roku i ani troszke nie żałuje, świetna impreza, polecam wszystkim którzy kochają dobrą muze. podrawiam serdecznie sąsiadów z Bielawy, którzy byli rozbici koło mnie na Woodstock :-) mam nadzieje ze znajdziemy sie 21.08 :-)