Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czarne myśli w ciąży . . .

Polecane posty

Gość gość

Dziewczęta :) Zacznę od tego, że jestem w piątym tygodniu ciąży. Dzięciątko upragnione - staramy się już ponad pół roku. Ciążę potwierdziły testy "sikacze" , potem beta HCG, co prawda dosyć niska ale przyrost po 48h prawidłowy bo aż 136%. Na usg byłam za wcześnie, gin powiedział, że nic jeszcze nie widzi , ale macica jest przygotowana na ciążę idealnie, endometrium bardzo duże , zmieściłoby się z 5 pęcherzyków ;) Kazał przyjść za tydzień , bo powinno już być coś widać. Teoretycznie wszystko ok . . . Ale wariuje mi psychika. To znaczy. . . Jak test wyszedł pozytywnie wmawiałam sobie, że to może torbiel i dlatego . . . Po becie byłam załamana, że jest taka niska i że to pewnie ciąża pozamaciczna, choć lekarz uspokajał mnie, że na początku najważniejszy jest przyrost a nie sama wartość . . . Po usg na którym nic nie zobaczyłam naczytałam się o pustych jajeczkach i już się boję, że tego właśnie się dowiem w piątek na usg . .. Co gorsze - od początku nie miałam za bardzo żadnych objawów ciąży poza bólami podbrzusza jak na okres i straszną sennością. Wtedy oczywiście przekopywałam internet w poszukiwaniu ewentualnych negatywnych przyczyn bólu a teraz ponieważ od 2 dni brzuch boli mnie coraz mniej nakręcam się, że pewnie dzieje się coś złego :/ Wiem, że stres nie służy dziecku i że sama sobie robię krzywdę ale jestem po prostu spanikowana - boli to źle, nie boli jeszcze gorzej. Dodam, że nie mam ani plamień ani krwawień, więc nie dzieje się nic niepokojącego . . . Proszę dziewczyny pomóżcie , powiedzcie, czy któraś z Was też tak miała z tymi bólami, że po prostu przechodziły?

Gość gość
ja mialam takie bole, byly silne, ale z tego co pamietam nie mialam ich codziennie. najsilniejsze byly jakos 7,8 t, ale nie byly ciągle, czasem bolalo, czasem nie. nie mysl o tym za duzo

Gość gość
Pociesze Cię- przez całą ciąże tak będzie. A to ból brzucha, brązowa nitka na majtkach, cos cię ukłuje w brzuchu, teraz czekasz na serce, potem prenatalne, potem połówkowe, czy waga dziecka jest odpowiednia na ten tydzień ciązy, potem czy to sączenie wód płodowych, czy to odchodzący czop, czy główka ma odpowiedni obwód do tygodnia ciązy itp itd. Pozdrawiam :)

Gość gość
Potwierdzam,też tak miałam najpierw,że torbiel,potem ciąża pozamaciczna.Nastepnie puste jajo,potem prenatalne,potem miałam plamienie,potem połówkowe.Teraz czy waga odpowiednią.A od dziś dziwny ból brzucha.

Gość gość
Dziewczyny nie straszcie, przecież ja oszaleję :D Mąż mnie straszy, że odetnie mi internet :D Jak tylko coś mi wpadnie do głowy to od razu odpalam przeglądarkę i czytam co to może oznaczać, a na forach różne rzeczy można przeczytać . . .

Gość gość
Mam bole od początku ciąży, teraz jestem w 23tyg. , póki nie ma krwawienia wszystko jest oki, z każdym większym bólem lepiej iść do lekarza, robi USG i sprawdza czy wszystko oki z dzieckiem i z łożyskiem, cały czas biorę leki i robię różne badania krwi i moczu, pewnie już do końca ciąży będzie bolało podbrzusze, podobno niektórzy tak mają ,może przez okres ciąży z kilka dni wogole nie bolał mnie brzuch, cały czas na zwolnieniu jestem bo nie dala bym rady chodzić do pracy, jak pochodzę gdzieś dłużej np.godzine to później muszę leżeć i odpoczywać żeby nie bolało cały czas i przeszedł ból a niby spacery są wskazane w ciąży, dobrze że zimno jest to da się jakoś wytrzymać w domu, z dzieckiem na szczęście jest wszystko oki, nie wiadomo od czego mnie tak boli brzuch. Może Tobie przejdzie bo mówią że niektórym przechodzi po 1 trymestrze , powodzenia:)

Gość gość
Jaka wyszła ci beta?

Gość gość
Pierwsza beta 51 , druga (po 48 h) 139

Gość gość
Rośnie a to podstawa. Spokojnie czekaj na kolejną wizytę. Skąd ten pośpiech z wizytą u lekarza? Nerwy i stres nie są dobre w ciąży. Odcięcie od netu to bardzo dobre rozwiązanie.

Gość gość
Pośpiech był spowodowany tym, że naczytałam się w internecie jak wyliczyć który to tydzień i doszłam do wniosku, że moja beta jest za niska, spanikowałam i poleciałam do lekarza. Gin tylko się ze mnie porządnie uśmiał bo chodzę do niego od dłuższego czasu, więc wie, że mam baaaaardzo nieregularne cykle, owulacji nie monitorowałam , więc w sumie nie wiem kiedy ona była, kiedy doszło go zapłodnienia itp . . . . Wytłumaczył mi , że owulacja mogła się opóźnić co jest bardzo prawdopodobne i dlatego beta jest niska póki co ale najważniejszy jest przyrost. To mnie uspokoiło ale tylko na kilka dni, teraz wymyślam sobie inne problemy i co raz bardziej się boję, że coś będzie nie tak.

Gość gość
Autorko daj na luz. Musisz myśleć pozytywnie że będzie dobrze bo inaczej na głowę c***adnie z tego wszystkiego. Wiadomo że różnie może być ale takie zamartwianie na zapas nic nie da. Fakt że Internet często bardziej szkodzi niż pomaga. Przestań analizować i czytać bo w necie są nieraz takie bzdury że głowa boli. Zaufaj lekarzowi i naucz się cierpliwie czekać bo cała ciąża to wieczne oczekiwanie na coś.

Gość gość
Spytaj co brać na ból brzucha, mi w razie co jak ból jest bardzo mocny kazano no-spe i leżeć, pije też słaby rumianek z melisa albo pojedynczo, krotko parzone 1 do 2 filiżanek dzienne , jak źle się czujesz najpierw lepiej trochę poleżeć może to czasami pomoc , magnez też można brać spytaj o to lekarza przy najbliższej wizycie

Gość gość
No właśnie problem polega na tym, że boli coraz rzadziej, w tamtym tygodniu ból potrafił mnie obudzić w nocy a teraz jak zaboli 2-3 razy dziennie przez kilkanaście sekund to maks. . .. I ja już oczywiście sobie wmawiam poronienie, obumarcie ciąży i takie inne.

Gość gość
To się ciesz że nie boli. Który to tc wg ostatniego okresu a który wg lekarza? Kiedy miałaś ostatnio okres i od ilu do ilu dni mają twoje cykle?

Gość gość
Jak przestaje bolec to bardzo dobrze, poki nie ma plamienie wszystko oki powinno być i tak nie masz teraz wpływu na ciążę bo wcześnie jest , najważniejsze to nie przemęczać się , nie denerwować i dużo odpoczywać, ruchy dziecka dopiero koło 20tyg.sie pojawia w 1 ciąży wtedy dopiero będziesz czuc że ktoś jest u Ciebie w brzuchu ;)

Gość gość
Co gorsze - od początku nie miałam za bardzo żadnych objawów ciąży poza bólami podbrzusza jak na okres i straszną sennością. xxxxxx Hahahahahah no to są właśnie objawy ciąży, zwłaszcza senność. Ale mnie teraz rozbawiłaś :D A co ty w 1 miesiącu oczekiwałaś piersi jak balony, pokarmu i brzucha jak na 7 miesiąc? Hahahah Ja po senności poznałam ciążę. Byłam nieprzytomna o 16 kładłam się pod koc, a o 21 marzyłam już o kołdrze i łóżku. Przebudzenie się o 7 rano, to był koszmar.

Gość gość
Moje cykle bywały bardzo różne , od 32 do 48 dni . . . Według daty ostatniego okresu wychodziłby 6-7 tydzień ale lekarz mówi, że jest piąty.

Gość gość
Sama miałam 2 tyg. różnicy między terminem z OM a z USG bo tak nieregularne cykle miałam. Do lekarza poszłam dopiero w 8t4d i na USG był zarodek z akcja serca w wieku 6t4d. Pośpiech to czasem zły doradca bo tylko nerwy przynosi. Przy tak niskiej becie można było się spodziewać że nic na USG nie będzie.czekaj na kolejną wizyte.

Gość gość
Wiem, że stres nie służy dziecku i że sama sobie robię krzywdę ale jestem po prostu spanikowana - Xxx To nie jest jeszcze dziecko . Gdy będziesz w 12tyg.można mówić o ciąży rozwijającej się prawidłowo.

Gość Kaja 43
Ja miałam ogromny kryzys jak mnie dopadły skurcze łydek w ciąży.. Koszmar - kompletnie nie mogłam spać. Stosowałam Magne b6 cały czas i nic nie dawał

Gość Anita Olech23
Ja też miałam podobny problem, skurcze praktycznie co noc i mega ból w dzień. Kilka suplementów łykałam, magne b6 też ale to kompletnie nic nie dawało, poza bólem brzucha

Gość Arleta 39
Dziewczyny, ten magne b6 ma fatalne opinie... Stosowałam go kiedyś i też mnie bolał brzuch. Później o nim poczytałam i podobno kompletnie się nie przyswaja

Gość gocha 23
Ja też miałam problem ze skurczami w ciąży, ale w moim przypadku suplementacja dała efekty. Brała Chela-mag b6 regularnie i pozbyłam się dolegliwości

Gość Aga Miło
Magne b6 to kompletna porażka. Mi zamiast pomóc ze skurczami podrażnił żołądek już po kilku dniach stosowania.. Tragedia