Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość1000

Czy możliwe jest, że jestem w ciąży?

Polecane posty

Gość gość1000

Cześć wszystkim, mam 15 lat, jeszcze nigdy nie współżyłam. Pod koniec sierpnia była sytuacja w której sperma mogła mi się dostać do pochwy.. Było to tak ze moja ręka miała kontakt ze spermą a po około 5h z moimi narządami płciowymi to możliwe że sperma była jeszcze na mojej dłoni ? czy mogę ciąży? Spóźnia mi się okres 11 dni.. wczoraj myślałam że dostałam ale okazało się że nie, to chyba było plamienie.. Wyczytałam gdzies w internecie że plamienie występuje po zapłodnieniu.. Bardzo się boje jestem w dużym stresie prosze o normalne odpowiedzi a nie ocenianie i tp..

Gość Cleo1976
Plemniki poza organizmem człowieka giną po kilkunastu minutach, więc jeśli nawet zaszłaś w ciążę-w co wątpię-to NA PEWNO nie z powodu tego, że po 5 godzinach dotknęłaś tą samą ręką swoich narządów płciowych! Spokojnie.Moim zdaniem to plamienie, które miałaś, to prędzej sygnał owulacji (dni płodnych) niż zapłodnienia.W takim wypadku miesiączka pojawi się za 10-18 dni.Ale jeśli tak bardzo boisz się ciąży, zrób test 14 dni po tamtej sytuacji.Na pewno Cię uspokoi.