Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problemy z pamięcią

Polecane posty

Gość gość

Tak jak w temacie, konkretniej chodzi o pamięć autobiograficzną. To jest coś, czego się bardzo wstydzę. Mam zaledwie 22 lata, a nie pamiętam wielu rzeczy z własnego życia (chodzi np. o wspomnienia ze szkoły, wyjazdów wakacyjnych, uroczystości rodzinnych etc.). Kiedy przebywam w gronie znajomych i rozmowa schodzi na tego typu tematy, zaczyna mnie boleć brzuch ze stresu, boję się, że w oczach ludzi wyjdę na głupią. Może to infantylnie zabrzmi, wiem, ale naprawdę tkwi we mnie taki strach. Poza tym radzę sobie bardzo dobrze na studiach i nie mam problemów z zapamiętywaniem informacji. Czy słyszeliście kiedyś o czymś podobnym? Zastanawiałam się już od pewnego czasu nad wizytą u lekarza, ale boję się, że zostanę wyśmiana, bo w oczach ludzi to pewnie nie jest aż taki problem i zapewne byłabym też pierwszym takim przypadkiem. Czy to może mieć podłoże psychiczne? Nie choruję na depresję.

Gość gość
Jeśli trafisz na normalnych ludzi i lekarzy, to nikt się z tego nie będzie śmiać. Masz jakies zaburzenie, a skutkiem tego jest własnie problem z pamięcią autobiograficzną. A skoro masz z tego powodu dodatkowy stres, to wizyta u specjalisty może by pomogła, jesli nie na polepszenie pamięci, to chociaz na znalezienie i zrozumienie przyczyn. A może.... nie wiem, ale jest tez taka możliwość że np. coś uciska w twojej głowie miejsce, które odpowiada za ten dział pamięci. Bez paniki, ale niekiedy tak własnie jest i tu by były potrzebne badania nie psychiatryczne, tylko neurologiczne.

Gość gość
mam podobnie...

Gość gość Monika 25
Mi na problemy z pamięcią pomógł taki środek Mind Up. Powinien być bez problemu dostępny na Allegro. W każdym razie ja go tam kupowałam.