Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sentymentalny37

gdzie się podziali...?

Polecane posty

Gość sentymentalny37

Tak mnie coś naszło. Wychowałem się w latach 90., może więc sentyment: gdzie się podziali sataniści, cała ta mhroczna młodzież, której kiedyś tyle było? Gdzie oni wszyscy są? Czy dzisiejsza młodzież nie ma nic w głowie poza smartfonami i imprezami? Czy mrok i kvlt nic już nie znaczy?

Gość gość
Chyba ci sie cos pomieszalo, satanisci i mrocznosc to 2 rozne sprawy.

Gość sentymentalny37
ok, to dwie różne sprawy, ale zgodzisz się chyba, że jednak się one ze sobą łączą.

Gość gość
Nie ! Nigdy sie nie zgodze, bo nienawidze satanistow, a mroczne klimaty i muze uwielbiam:P Paliles koty na cmentarzu:O?

Gość gość
ja nasrałem na niemiecki grób

Gość gość
Juz sie jakis debil przyplatal:O

Gość sentymentalny37
ale ja nie jestem ani nie byłem satanistą. Dla mnie to tak samo głupie jak wiara w Boga. Po prostu ciekawi mnie dlaczego młodzież już teraz nie interesuje się takimi rzeczami.

Gość sentymentalny37
Nie ! Nigdy sie nie zgodze, bo nienawidze satanistow, a mroczne klimaty i muze uwielbiam to witaj w klubie:) Ja black metalu słuchałem już w latach 90. i wtedy to było coś. Ta muzyka to było totalne podziemie, ludzie się tego bali. Do tej pory uwielbiam tą muzykę, choć już inaczej niż kiedyś. Miałem rodzinę w Norwegii, więc miałem informacje z pierwszej ręki.

Gość gość
Ufff:D Mnie nie interesuje i nie wiem czy tak jest, ale jesli to prawda to chyba dobrze:P Masz sentyment do nich:D?

Gość gość
naprawde narobiłem szwabowi na grób bo mam u siebie cmentarz niemiecki , odlałem się i żygłem sobie też przy okazji.

Gość gość
Ufffsmiech.gif Mnie nie interesuje i nie wiem czy tak jest, ale jesli to prawda to chyba dobrzejezyk.gif Masz sentyment do nichsmiech.gif ? haha przesadziłem trochę z tym sentymentem. Po prostu tak mnie coś naszło, dlaczego tego teraz nie ma. Wtedy pamiętam były różne sekty, sataniści też, dlaczego to wszystko jakoś nagle poznikało?

Gość sentymentalny37
ups coś się wylogowało. OK. No tak, mi chodzi o trochę inną muzykę, norweski black, którym interesuję się od lat 90 i mam pokaźną kolekcję płyt. Teraz to już przeszłość, ale kiedyś to było coś.:)

Gość gość
Tez slyszalam, ze byli, ale mnie oni przerazali. Jesli ich juz nie ma to tylko sie z tego ciesze. Brakuje ci tego? I skad wiesz, ze znikneli? Moze zeszli do podziemi:D?

Gość gość
To wklej jakis utwor, moze cos slyszalam:P, a jak nie, to zobacze co cie jaralo:D

Gość sentymentalny37
hmm jakbym miał z całego norweskiego blacku wybrać jedną płytę... to byłoby to: https://i.ytimg.com/vi/joVNbfFdTns/hqdefault.jpg Nie potrafię wyrazić słowami wrażeń jakie ta płyta zrobiła na mnie wiele lat temu, chyba najmocniejsze muzyczne wrażenia w moim życiu.

Gość sentymentalny37
ok prostuję, nie tęsknię za satanistami, ciekawi mnie tylko dlaczego nie są już aktywni tak jak kiedyś. Zresztą w polsce nie dochodziło tak jak w norwegii do podpaleń kościołów. Dla mnie to debilizm, byłem wiele razy tam i norweskie kościoły są naprawdę piękne, polskie jakoś nigdy mi się nie podobały. Tam spłonęły nawet zabytkowe kościoły z XII wieku.

Gość gość
Nie ma na youtube?

Gość gość
No, zabytki to wartosc sama w sobie, wielka szkoda, choc wierzaca nie jestem.

Gość sentymentalny37
na pewno jest, ale ja mam to wszystko na płytach, więc tam nie szukam. Wpisz Mayhem live in leizpig. To jest zapis koncertu Mayhem z Lipska, trochę to trwa. Ile masz lat?

Gość sentymentalny37
ja też nie, ale tamte kościoły są tak inne od naszych, naprawdę byłem oczarowany. A że te naprawdę stare są drewniane, więc nietrudno je było spalić.

Gość gość
Lubisz Nergala, bo ja bardzo, jego muza jest bardziej znana na swiecie niz w polsce.

Gość gość
Lubie jeszcze rocka i bluesa:P Chyba nawet bardziej, popowe dobre utwory tez.

Gość sentymentalny37
ja też lubię inne gatunki metalu, rocka. Polskich rzeczy to jakoś nie słucham. Nergala niespecjalnie.

Gość sentymentalny37
może mi ktoś przedstawić jakąś swoją teorię na temat satanistów, dlaczego ich nie ma teraz?

Gość gość
Alez cie to dreczy:D dobra, spadam, moze ktos ci odpowie:P

Gość sentymentalny37
kurcze, chciałem zamieścić swoje top 10 ulubionych płyt, ale mi uznaje jako spam.:)