Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wyobrazacie sobie, ze kiedys CC byly

Polecane posty

Gość gość

Przeprowadzane bez znieczulenia ? :O

Gość gość
i bardzo dobrze, krowy cielne tez tną bez znieczulenia.

Gość gość
Kiedyś jak ktoś miał cc to to budziło współczucie, bo z automatu skojarzenia były takie że poród ciężki z komplikacjami, a dziś to budzi politowanie nawet jak ktoś ma uzasadnienie to panny które z wygodnictwa zamawiają sobie cc to wykrzywiły skojarzenia o tej operacji

Gość gość
Rodzilam naturalnie, miałam również cc. Szczerze. Nigdy więcej naturalnego porodu.

Gość gość
kiedyś cc robiona jak kobieta juz nie zyła

Gość gość
Babcia miała CC w 1961 roku. Miała znieczulenie ogólne. Dwa lata wcześniej rodziła jeszcze w domu, dobrze że nie było komplikacji.

Gość gość
Wy ti posrane jesteście żeby komuś tak w majty zaglądać. Co to ma znaczyć, ze "wykrzywiły skojarzenia o tej operacji"? A co was to obchodzi?

Gość gość
Robili tez jak jeszcze zyla. Pierwszy porod przez CCz uratowaniem zycia matki i dziecka byl w 1622 bez znieczulenia.

Gość gość
Właśnie że teraz jak kobieta rodzi naturalnie to się dziwią,teraz większość ma CC ja jestem po dwóch CC, moja kuzynka, jedna i druga, oraz bratowa wszystkie miały cesarki.

Gość gość
gość dziś wcześniej w czasach starożytnych cc robiono na martwej kobiecie .

Gość gość
Kiedys to moze byc nawet 5 lat temu. Precyzuj jezeli sie wypowiadasz. Mojej znajomej matka miala CC w 1980 roku w narkozie. Nie wolno bylo wstac przez 3 dni. Dziecko dostala dopiero po 2 tygodniach jak wychodzila do domu nawet nie przystawiano do piersi. Tak opowiadala...

Gość gość
S********j na inny dział z twoim cc

Gość gość
A ty spieprzaj sie umyc ;D

Gość gość
Kiedyś wszystkie operacje były robione bez znieczulenia.

Gość gość
14:39 też miałam cc i rodziłam naturalnie i mam odwrotne wnioski...cóż, każdy ma inne doświadczenia.

Gość gość
Ja mialam pierwsza cesarke, a drugi raz dzieki bogu i na szczescie urodzilam sama. Wiadomo, ze to okropny bol jak sie rodzi i to zszywanie tez nie mile ale po tej cesarce czulam sie tragicznie. Najpierw lezysz te 24h potem to 1 wstanie jest okropne. Zanim wstalam z tego lozka to z 10 minut do tego to tak szczypalo i ciagnelo ze kolejne 5 musialam odstac syczac z bolu i tak za kazdym razem. Bolalo mnie tez bardzo jak mocniej zachcialo mi sie siku bolal mnie brzuch.

Gość gość
A moja tesciowa opowiadała ze po cesarce kladl worki z piaskiem na brzuch! To dopiero była tragedia!

Gość gość
Wtf ? Co robili ? Ale dlaczego ?

Gość gość
Własnie też tego nie rozumiem,może chodzilo o to zeby macica sie szybciej obkurczała...Nie mam pojęcia...Ale ten ból musiał być masakryczny

Gość gość
A wyobraźcie sobie że w dzisiejszych czasach są szpitale w których sn też przebiega bez znieczulenia, hmm...

Gość gość
Co ty porownujesz. Niech ktos ci teraz na zywca rozetnie brzuch na 15 cm szarpie miesnie i tkanke tluszczowa przecina otrzewna przecina macice grzebie i wszystkie 3 naciecia zszywa. Nienormalna jestes. Nie wiesz chyba na czym polega cesarka. SN to porod "naturalny" . Drogami, ktore masz do tego przystosowane. Podczas szycia rowniez podaja znieczulenie.

Gość gość
To przeszczepy tez niech bez znieczulenia robia. Wiesz, ze kobiety i tak tych cesarek nie przezywaly. Umieraly z bolu i wykrwawienia, bo nie zszywano macicy gdyz nie bylo przystosowanych do tego nici. SN jakos bez znieczulenia przezywaly i przezywaja do dzis. Glupia jestes, a sie nie leczysz.

Gość gość
A że wy nie rozumiecie kontekstu wypowiedzi to naprawdę szok! I innych od głupich wyzywacie a z prostym myśleniem macie problem! Szacun...

Gość gość
Ja zrozumiałam i zgadzam się w 100% XXI wiek, standard to znieczulenie u dentysty a rodzić dalej każą bez!