Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Operacja przepukliny pachwinowej

Polecane posty

Gość gość

Witam, czy są tu Mamy, których dzieci miały operowaną przepukline pachwinową. Moje będzie miało zabieg i jest w wieku przedszkolnym. Wiem, że co najmniej przez trzy tygodnie po zabiegu dziecko będzie musiało pozostać w domu. Po tygodniu zostaną zdjęte szwy. Jak to wyglądało u Was.

Gość gość
Maz mial, zostala niewielka szrama kolo ptaszka!

Gość gość
Dziękuję za informację, blizna jest tu najmniej ważna, ważne żeby zabieg się udał i rana ładnie się zagoiła, moja po cc ma 6 lat i jest prawie niewidoczna, myślę, że u dziecka za naście lat nie będzie jej widać. Bardziej obawiam się czasu po zabiegu, dorosły zastosuje się do zaleceń lekarza, z dzieckiem, które na co dzień jest bardzo żywe i ciężko mu usiedzieć w miejscu może być gorzej. Zastanawiam się po jakim czasie najbezpieczniej puścić dziecko do przedszkola. Oczywiście będę słuchała zaleceń lekarza ale chciałabym się dowiedzieć jak to wyglądało u Was.

Gość gość
Jak wygląda blizna po operacji przepukliny pępkowej?

Gość gość
Ale to jest zabieg prawie kosmetyczny, za kilka dni po zabiegu nie bedzie nawet pamietac. Nie panikuj

Gość gość
Zabieg kosmetyczny? Operacja pod znieczuleniem ogólnym a nie zabieg kosmetyczny!

Gość gość
Ten zabieg mozna przeprowadzic przy znieczuleniu miejscowym , trwa 20-30 min, a znieczulenie ogolne niesie za soba wieksze ryzyko komplikacji, oczywiscie nie sam zabieg jest tym ryzykiem a znieczulenie.

Gość gość
moja córka miała mając 9 miesięcy, 2 godziny po wybudzeniu skakała i śmiała się. blizna jest, rośnie wraz z nią.

Gość gość
Ja miałam. .to żaden zabieg kosmetyczny bez przesady. Znieczulenie miejscowe miałam. Byłam w ciąży wiec nic przeciwbólowego po operacji nie bralam.ból okropny przez kilka dni nie mogłam się podnieść z łóżka ani śmiać się bo bardzo balalo. Inaczej na pewno jest jak bierze się leki przeciwbólowe.

Gość gość
Okres rekonwalescencji to ok. 6 tygodni.