Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Praca w mniejszym mieście

Polecane posty

Gość gość

Dlaczego karierę można robić tylko w dużych miastach. Za rok kończę studia i chcę wrócić do rodzinnego miasta bo tu mi dobrze. Nie mam zamiaru wyjeżdzać do Krakowa czy Warszawy bo nie lubię wielkomiejskiego zgiełku. Jednak moim mieście (15 tys) i okolicznych (30 i 50 tys) jest praca tylko dla ludzi po politechnice. A co z ludźmi po studiach filologicznych? Naprawdę nic nie ma nawet jeśli chodzi o pracę z językiem obcym to chcą finansistę lub inżyniera z niewiadomo jakim doświadczeniem. Jestem facetem, więc (bez urazy) pracować w Tesco czy Biedronce, bo to trochę kobiece (nie jestem żadnym maczo, tylko widzę że wszystkie pracownice to kobiety). Zostaję tylko McDonald ok. 15 km od domu, ale przecież całe życie tam nie przepracuję. W sumie to nawet by mnie interesowała praca w jakimś salonie Play czy T-Mobile, ale na ich stronach praktycznie nie ma ofert.

Gość Danna16
Praca przez internet pozostaje moj drogi☺ ewentualnie otwórz coś swojego

Gość gość
Swój interes to jednak trochę kupa roboty. Moi rodzice mieli kiedyś własny sklep. Może gdybym miał żone (a nie mam nawet dziewczyny) to razem wiadomo coś mogłoby się otworzyć.