Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcepracowackonwalia

potworny strach przed bezrobociem

Polecane posty

zmienilam ostatnio prace na taka, z ktorej jestem zadowolona. Przez wiele lat szukalam pracy i wiecej czasu jej nie mialam(badz mialam na czarno)niz mialam. Prace, ktore sie trafialy byly glownie pracami na zlecenie i/lub z mobbingiem lub z umowa rozwiazywana tak, ze dlugo dochodzilam do siebie. Rynek pracy i szukanie pracy sa w Polsce traumatyczne. Obecnie pracuje z dziecmi 40godzin tygodniowo majac 4dyplomy przygotowujace do pracy w tym kierunku. Jeszcze nie wierze, ze wyrwalam sie z pracy za najnizsza krajowa na zlecenie. Dochodze do siebie po pracy, ktora byla praca na zmiany (wstawalam o 3:20 a potem nie moglam do 2ej w nocy zasnac, gdy zmieniano mi zmiany). Boje sie, ze mi nie wyjdzie :( Co prawda tamte prace nie wymagaly praktycznie zadnego formalnego wyksztalcenia, ale jest jeszcze kwestia relacji z szefem.

Gość gość
ja miałem w życiu kilkanaście prac i powiem, ci jedno. Zawsze, ale to zawsze w każdej pracy sa minusy i nigdy nie jest idealnie. Albo pracownicy to mendy, albo szef nie taki, albo kasa mała. Zawsze coś jest nie tak

Gość gość
częste szefowa to prostacka menda, ale kto szefowej zabroni?

tak naprawde to, ze jeszcze funkcjonuje zawdzieczam mamie, ktora daje mi jesc. W tej pracy odpowiadam za dzieci, ktore sprawiaja trudnosci. Lubie te dzieci, ale boje sie, ze zostane wykorzystana i to co zle zostanie mi przypisane a na mojej pracy ktos inny zrobi kariere.

Gość gość
Ja nie pracuję i ciagle słyszę od innych ludzi ze jak to nie pracuje? A co robisz?obijam sie. WSPÓŁCZUJĘ TYCH PRAC.A Ostatnio dowiefzialam sie ze siemarnuje ze nie pracuje za 2000 zl

Gość gość
4% zarejestrowanych a 44% bez prawa do zasiłku .

w ostatnim obozie pracy pracujac na zmiany wytrzymalam 2,5roku wliczajac w to zmiane przelozonych. Najgorsze, ze a w domu mam terror ze strony matki, za malo dorzucam sie do domu, przy czym jest to komentowane, ze "nic nie wnosze do domu" i "kiedy cos zrobilas dla tego domu". (Same rzeczy do prania, ktore kupuje raz na 5mies.kosztuja 200zl., ale moja mama tak mnie dobija, choc nie sprzata po sobie-ja sprzatam po powrocie z pracy. Przez ostatnie 2lata praktycznie nie odpoczywalam, mialam zajete 7dni w tygodniu. Ojciec byl tyranem i mama obecnie jest prawie jego wierna kopia.

wczesniej lata cale szukalam pracy, mialam koszmarne prace i na glowie matke wymagajaca opieki. Po tym, jak przestalam sie bac o jej zycie, nadal odczuwalam i odczuwam jaki ma charakter. Mam trudnosci z podejmowaniem decyzji

Gość gość
powinnas sie jak najszybciej wyprowadzic od toksycznej matki i zaczac oddychac i zyc poradzisz sobie :)

Gość gość
4 dyplomy? Po co? Jako kto pracujesz z tymi dziećmi, że aż tato e kwalifikacje są potrzebne?

do pracy z dziecmi w przedszkolu i w poczatkowych klasach szkoly podstawowej. Taka jest konkurencja :( I juz mysle, co bede robic za rok, czy przedluza mi umowe.