Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zaparcia u 5latki

Polecane posty

Gość gość

pomozcie co podac corce na zaparcia? sliwka nie dziala od razu mowie

Gość gość
Babka płesznik/jajowata (albo mieszanka obu) - nie uzależnia, można na stałe włączyć do diety, kompletnie bezpieczny błonnik dla wszystkich.

Gość gość
Do musli namoczone siemie lniane.

Gość gość
Siemię lniane ze względu na wybrednosc proponuje takie mielone wystarczy łyżeczkę dodać do części jogurtu można na stałe wprowadzić do menu. lub jeśli ds radę to chleb taki z samych ziaren który oczyści jelita naturalnie.

Gość gość
Spróbuj zastosować Dicopeg Junior, u mojego maluszka sprawdził się od razu gdy nic innego nie pomagało. Pediatra mi go polecił

Gość gość
Również polecam dicopeg Junior :) jest bardzo skuteczny i bezpieczny

Gość gość
dicopeg jak najbardziej,również podawałam ale przede wszystkim zmiana diety,podawać dużo surówek,gotowanych buraków,owoców i soków 100 procent,najlepsze z pomarańczy i jabłek.Dziecko powinno też dużo pić,najlepiej wody mineralnej,niegazowanej.Można zrobić ciepłą kąpiel i pomasować brzuszek.Ruch też jest bardzo ważny,chociażby przysiady i podskoki w miejscu...Wierz mi że to działa,miałam ten sam problem z córką też pięcioletnią i teraz jest o niebo lepiej.Oczywiście ograniczyć słodycze a zwłaszcza czekoladę pod każdą postacią bo działa zapierająco