Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niespodziewana ciąża i alkohol..

Polecane posty

Gość gość
Mam znajoma ktora cale 2ciaze pila i palila. Ma 2 zdrowe corki. Nie popieram ale nie ma sie co martwic na zapas.

Dziekuje! No wlasnie maluch sie strasznie wiercil ostatnio! Ale moze tez lekarz nie do konca sie sprawdzil hmm no nie wiem.. Na usg 3d pojde do innego i tak bo ten moj nie ma sprzetu. Dzis sie martwilam bo od rana do poludnia byl spokojny ale teraz juz znow jest kujawiak na szczescie;) dziekuje bardzo za wsparcie bylam serio w strasznej panice przez to wszystko co wyczytalam w necie..ale teraz juz sie wyciszam i ciuszki przegladam i wozeczki;) i kurcze strasznie sie ciesze z tej niespodzianki:))

Gość gość
Witam jestem po badaniu usg polowkowym dzidzius na pozor jest zdrowy ladnie rosnie kregoslup ladny zyly tez buzi niestety nie chcial pokazać bo sie strasznie wsciekal podczas badania a na koniec odwrocil sie zadkiem ale widac bylo wyraznie ze usteczka byly zdrowe zadnej zajeczej wargi.. Lekarz mowi ze zadnych wad nie widac.. Udalo sie za to wyraznie zobaczyc plec- bedzie chlopaczek:) ale najsmieszniejsze ze pojawilo sie kolejne krwawienie jak na okres polecialam zaraz do lekarza ale bobas sie najspokojniej w swiecie pluskal i nic mu nie dolegalo.. Za to teraz mam tyle badań do robienia ze szok jeszcze sie okazalo ze mam problem z hormonami tarczycy i lekarz mi powiedzial ze to tez moze na dziecko zle wplywac:-( kurde.. Ale nastroj troche mi sie poprawil i mam coraz wiecej nadziei ze dzidzia bedzie zdrowa chociaz strach ciagle we mnie tkwi.. Pozdrawiam

Gość gość
Autorko, prawda jest taka, że usg niewiele ci jest w stanie powiedzieć. Wiele chorób związanych z używkami w ciąży wychodzi dopiero po porodzie, a nawet po wielu latach. Jak czytam, że ta chlała, tamta ćpała i jeszcze się chwali, że ma zdrowe dziecko to szlag mnie trafia. Takie posty mają cię pocieszyć (wiem, że nie chciałaś źle), ale jedna z drugą idiotka to przeczyta i uzna, że nie ma się co ograniczać, bo dymek i lufa w ciąży to nic złego skoro "pani z forum tak napisała". Ja pier...

Gość gość
No tak dlatego ja sie ciagle tym przejmuje bo teraz juz nie cofne czasu i niewiele moge zrobic.. I dlatego usg mnie za bardzo nie pocieszylo. Ale chce teraz chociaz poczytac ze jest nadzieja.. Bo jeśli bym o ciazy wiedziala na pewno uzywki bym odstawila i swiadomie dziecka nie narazala. Teraz juz tylko nadzieja mi zostala

Gość gość
Ja mysle, ze bedzie wszystko ok, Twoj lekarz ma zerowe podejscie, w ogole Cie nie powinien straszyc ani fasem ani ta tarczyca, tak naprawde to wszystko moze szkodzic, nawet spaliny na ulicy, ale kazda mama musi miec nadzieje, ze dziecko bedzie zdrowe i wiekszosc dzieci przeciez jest! Pomysl inaczej, nie wiedzialas o ciazy 4miesiace i na szczescie wypilas tylko raz! Ja nie majac dzieci to sobie pilam kilka piwek w tygodniu, na studiach to szkoda gadac, a Ty nie palisz, nie pijesz, raz sie zdarzylo i trudno, ale bedzie dobrze! Napisz ile wtedy wypilas? Kazda ilosc moze zaszkodzic, ale moze nie bylo tak zle?

Gość gość
I jeszcze Ci napisze, ze dzieci raz sie ruszaja wiecej a raz mniej, moja corka miala duzo takich ospalych dni, tez sie zawsze stresowalam. Wazne zeby kopnelo raz na jakis czas, nie zamartwiaj sie tak:)

Gość gość
Dziekuje kochana za pocieszenie! No wlasnie niestety wtedy duzo wypilam bo byla parapetowka u rodziny i niestety bylo sporo drinkow:( ale wlasnie to mnie troche pociesza ze ogolnie nie pije i nie robilam przez ten czas nic zlego w sumie.. Pare razy cos wzielam od bolu albo jakas tabletke od alergii i tyle. A teraz juz dbam o siebie jak najlepiej latam na wszystkie badania zeby chociaz jeszcze jakies dolegliwosci nie szkodzily dziecku i biore dobre witaminy. I modle sie zeby te moje starania teraz mogly troche odkrecic ta jedna sytuacje:-( a swoja droga zeby w krotkim czasie nadrobic wszystkie badania i wizyty u lekarzy potrzeba na prawde duuuzo kasy;)

Gość gość
A i jesli chodzi o ruchy to teraz maluch wierci sie regularnie i dosc mocno nawet juz tatus moze przylozyc dlon i wyczuc ruchy:)