Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bóle klatki piersiowej

Polecane posty

Gość gość

Witam mam 23 lata od kilku dni mam bóle w klatce i serce mi szybciej bije. Albo bije wolno bardzo, a ja mam wrażenie jakby walilo szybko. Bóle przechodzą na chwilę czasem, a potem znowu wracają, czasem pojawiają się duszności. Dwa miesiące temu miałam robione badania ekg, echo serca, rtg i krew i badania wyszły dobrze. Teraz mierze sobie cisnienie codziennie i ciśnienie mam idealne. Leków żadnych nie biorę,pale papierosy (ok paczki dziennie), kawy nie pije i mam raczej siedzący tryb życia. Czy wie ktoś co to może być? Wizytę u kardiologia mam dopiero za miesiąc. Proszę o odpowiedzi :)

Gość gość
Koniecznie rzuc palenie.

Gość gość
ja mialem takie objawy przy nerwicy nie stresuje cie cos bardzo od dluzszego czasu? Nerwy? Strach? To wszystko sie w czlowieku kumuluje a potem organizm zaczyna rozladowywac to wlasnie w taki dziwny sposob, ja mialem dusznosci, bol w klatce piersiowej, ciezki oddech, uczucie zgagi tez czesto mialem, no i tez mi gdzies tam wewnetrznie nos zatykalo ze ciezko bylo oddychac od tego az czolo potem bolalo. Tez mnie leczyli na rozne rzeczy ale okazalo sie ze to nerwica zbyt duzo stresow sie nagromadzilo w ciagu ostatnich paru lat. Ale juz mi nic nie jest, terapia pomogla i pol roku leki bralem

Gość gość
aha z biciem serca tez mialem podobne objawy, czasami siedzialem cicho, nic sie nie dzialo a ono walilo jak glupie, innym razem bilo normalnie ale ja mialem jakies takie uczucie ze bij***ardzo szybko i wpadalem w panike, byl czas ze doslownie co pare minut przykladalem sobie palce do szyi do tetnicy i sprawdzalem czy dobrze bije

Gość gość
Nos też mam często zatkany, czasem mi nawet mięśnie drżą.. Fakt ostatnio miałam dużo nerwów i stresujacych sytuacji, ale od stresu coś takiego? Wydaje mi się bardziej, że coś z sercem może być nie tak tylko niedawno miałam robione badania i było okej. No nie wiem, może faktycznie zaczynam mieć nerwice. Dzięki za odpowiedź :)

Gość gość
Ja mam tak teraz, że mierze cisnienie co chwilę i sprawdzam czy jest dobre cisnienie I puls bo mam wrażenie, że coś jest nie tak :P

Gość gość
Pierwsze co powie kardiolog to rzuc palenie. Zrob u rodzinnego 24 h monitoring cisnienia z ekg i zapisuj palenie.

Gość gość
Eh inni pala przez kilkanaście lat i nic im nie jest, ja od 3 i już takie problemy. Chyba macie rację powinnam rzucić, ale łatwo nie jest. Może na razie mi się uda ograniczyć bo rano to czasem dwa papierosy na czczo potrafię spalić.

Gość gość
24 godz. pomiar pulsu, cisnienia i ekg robi sie rownoczesnie, dostaniesz zalozone specjalne urzadzenie pomiarowe. Zapytaj, czy rodzinny to ma, wtedy mialabys juz wyniki dla kardiologa. Palenie najbardziej uszkadza uklad krwionosny, pogoogluj i poczytaj. Sport, plyny, relaks dzialaja pozytywnie.

Gość gość
*mialo byc palenie uszkadza uklad krazenia ;)