Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziewczyny ile w kopertę z okazji chrztu

Polecane posty

Gość gość

? Będę chrzestną .... nie śpie na pieniądzach;-)

Gość gość
1000 zł to na pewno.

Gość gość
To zależy jaka masz sytuacje, sa ludzie co na wesele dają po 200zl od pary bo twierdza ze goście nie sa od fundowania mlodym wesela.. Daj tyle ile uważasz zeby ci nie bylo wstyd, ja jako chrzestna bym dala z 1000 jak u dalszej rodziny, a jak u brata to ze 2000

Gość gość
weź od razu milion daj! Już was całkiem powaliło. Kasa na sakramenty jak u cyganów :o Daj coś dziecku od siebie, jakis miły prezent, pamiątkę z dedykacją, medalik srebrny, biblie dla dzieci. To jest sakrament, a nie jakiś jarmark czy targ! a jeżeli koniecznie chcesz dać pieniądze to daj niewielką sumę do 200zł max! Przestańcie się juz z tymi licytacjami ośmieszać. Wstyd mi za was "katolicy"

Gość gość
Jak masz gest to od 5.000 wzwyż, wszystko poniżej tej kwoty to dziadowanie.

Gość gość
Ja jako chrzestna dałam złoty medalik na łańcuszku, kombinezon na zimę z h&m i 100zł.

Gość gość
10:59 mnie by było wstyd jako chrzestnej :o bez obrazy ale taki prezent to może dać jakaś dalsza ciocia, przyjaciółka rodziców albo kuzynka. Chrzestnym nie wypada tak z pustą ręką przychodzić. Tak dla mnie to by była pusta ręka jak na chrzestną.

Gość gość
gość dziś i ty się tak pokazałaś na oczy rodzicom tego dziecka? Matko jaka debilka :/

Gość gość
Ja daje 200 zl na dziecko. Jesli bliznieta to 400.

Gość gość
11:03 i 11:01 No tak powinna sprzedać nerkę żeby dać dziecku minimum 2000zł na pamiątkę sakramentu chrztu świętego, bo przeciez na tym polega chrześcijaństwo prawda? No i te wyzwiska ach jakie to katolickie :D :o a czy to nie Jezus zrobił demolkę w świątyni kiedy ludzie zrobili sobie tam targowisko? ale co tam wy wiecie lepiej. Co tam jakiś Jezus ważne żeby ciocia Lusia nie obgadała, a babcia Danka i szwagierka Basia padły z zawiści, że dałam więcej niż one :D Oto są katoliczki XXI wieku :D

Gość gość
Co nie ha ha. Dewoty zeby tylko pokazac sie.

Gość Cleo1976
Ach, co za głęboki problem duchowy!;) Ja uważam, że z tej okazji 100-200 zł zupełnie wystarczy.Sama zazwyczaj kupuję pamiątkę, ubranko, jakiś prezent.To nie jest okazja do zbierania pieniędzy! No, chyba że wiesz, że rodzice dziecka mają naprawdę ciężką sytuację materialną.

Gość gość
jak sama nazwa wskazuje to jest chrzest, czyli skromne podarki, a nie wesele z wypchaną kopertą. Te materialistki, co tak zjechały dziewczynę, bo dała na chrzest złoty łańcuszek ,kombinezon +100zł (super prezent) - jesteście rąbnięte i żal mi was, typowa mamona w oczach i zero wartości. Wzięłyście leki na czas?

Gość gość
Ja dałam 300 zł jako chrzestna i w zyciu nie pomyslalam, ze to mało.

Gość gość
skąpstwo na siłę odwalacie, bo chcecie pokazać jakie jesteście uduchowione! chcecie pokazać swoje ja, swoją wyższość dlatego dajecie takie ochłapy jak medaliki, ubrania, zabawki i jakieś groszaki w kopertach! robicie to z pychy, a nie z przekonania!

Gość gość
gość dziś 10:59 mnie by było wstyd jako chrzestnej pechowiec.gif bez obrazy ale taki prezent to może dać jakaś dalsza ciocia, przyjaciółka rodziców albo kuzynka. Chrzestnym nie wypada tak z pustą ręką przychodzić. Tak dla mnie to by była pusta ręka jak na chrzestną. xxx do takiej jak ty to strach na imieniny przyjść, a co dopiero na chrzest. Makabra! nie wiedziałam że takie roszczeniowe baby istnieją :o Serio oczekiwałaś tysięcznych kopert, a jak ktos dał mniej to się oburzałaś?

Gość gość
gość dziś dziewczyna która kupiła złoty łańcuszek (min. 100zł koszt) kupiła kombinezon ok. 100zł + 100zł w kopercie =300zł to dla ciebie mało idiotko ??

Gość gość
gość dziś chwała Panu, że nie mam wśród bliskich i rodziny takich pazernych na kasę jak ty, że aż wścieku dostajesz, że ktoś dał mniej niż gwiazda tego oczekuje! Pewnie cię zapraszają tylko tego samego pokroju co ty, że nie ważna jesteś dla nich ty sama ,tylko twój portfel. żal

Gość gość
ja robie chrzciny syna za 2 tyg i mam nadzieje ze chrzestni nie dadza wiecej niz 200zl. Dla mnie to nie jest okazja do zbierania pieniedzy i mnie jako mame wprawia to w zaklopotanie.

Gość gość
U nas skromnie - daliśmy tylko 6000 ale my się teraz budujemy, więc rodzina wie, że teraz więcej nie możemy. U nas w rodzinie standardem jest dawanie w prezencie ok. 10.000. Myśmy np w prezencie ślubnym dostali miesięczny pobyt na Dominikanie kat lux. I to był najskromniejszy prezent, który dostaliśmy.

Gość gość
Ja tez tak uwazam.

Gość miła jak zawsze
Moje dziecko dostało dostało od chrzestnego prezent za ok 300zł a od chrzestnej 150 i uważam że prezenty były fajne. Ja będąc chrzestną zrobiłam prezent dziecku za 300zł i teraz też bym dała za tyle. 200-300 wystarczy

Gość gość
Po ile wy zarabiacie, ze 1000 na chrzest w koperte niby? A moze 1000 w koperte, a caly miesiac w domu tylko chleb posmarowany nożem...