Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Proszę o radę

Córka i zięć nie chrzczą. Jak przekonać?

Polecane posty

Gość Proszę o radę

Co zrobić, jeśli córka i zięć zdecydowali, ze nie będą chrzcić? Dziecko ma już rok i 3 miesiące. Wstyd mi przed ludźmi jak wychowałam córkę, dwa, jakiego zięcia musiałam zaakceptować. Rozumiem, że nie istnieje możliwość chrztu po kryjomu, gdy np. dziecko będzie pod moją opieką, co się zdarza? Czy się mylę i można? Co potem w szkole? W pracy? Dlaczego za wybór dzieci ja mam odczuwać wstyd, hańbę?

Gość gość
Czy ty nie przesadzasz/Co ma chrzest do szkoły czy pracy,co ci w ogóle do tego co chcą lub czego nie chcą twoje dzieci.Maja prawo wybrać i nie chrzcić.W innych państwach już dawno tego nie robią tylko w Polsce niektórzy myślą,że bez chrztu nie da się żyć.Jak dziecko dorośnie to samo zdecyduje czy chce się ochrzcić. Tobie chyba najbardziej ten chrzest jest potrzebny ,bo co ludzie powiedzą i ,że wstyd .To żaden wstyd.Zakłamanie.

Gość gość
Jesteś głupia,prymitywna i zacofana baba.O jakim wstydzie i hańbie ty mówisz.Ty jesteś wstydem i hańbą dla swojej córki.

Gość gość
Dziecko w momencie zarejestrowania go w urzędzie gminy już jest ochrzczone,metryki urodzenia nie wystawia kościół a urząd.

Gość gość
0/10 a te co się na to nabierają to w ogóle -10/10 :o

Gość gość
możliwości skutecznego leczenia i profilaktyki. Choć ich oddziaływanie na nasz organizm nie jest jeszcze dobrze poznane czujemy ich obecność.

Gość gość
Autorze tego tematu. Mam sugestie. Wymysl inne prowo. 0/10.