Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Corka polknela guzik

Polecane posty

Gość gość

Moja 8 miesieczna coreczka wczoraj po poludniu polknela guzik. Oderwal jej sie od sukieneczki i nie zdazylam jej go wyjac z buzi. Zaczela troszke kaslac ale guzika juz polknela. Dalam jej sok popila i jest ok zachowuje sie normalnie. Dzwonilam do pediatry i powiedziala ze albo czekamy az go wydali albo na przeswietlenie nasz wybor. Wczoraj zrobila kupke ale bez guzika godzine temu zrobila i tez bez. Nie wiem co mam robic. Bardzo sie boje ze jej on utkwi gdzies i bedzie problem. To byl taki plastikowy guzik w ksztalcie polowy kulki z jednej strony plaski z drugiej wypukly. Boje sie tez rtg bo miala robione miesiac temu wiec nie chce tak czesto i czy wogole plastik bedzie widac na zdjeciu? Nie wiem co mam robic czy jest mozliwe ze jeszcze go wydali skoro bylo juz dwie kupy i go nie bylo?

Gość gość
Guzik mial ok 0,5 cm srednicy. Nie wiem co myslec boje sie strasznie. A co jesli nawet on tam jest ale na rtg nie bedzie go widac?

Gość gość
Moze ktos tez mial takie przygody ze swoimi dziecmi i dobrze sie skonczylo? Prosze poradzcie cos

Gość gość
Wstrzymaj się jeszcze z rtg. Może jednak wydali.

Gość gość
plastiku na rentgenie nie będzie widać...ja by po prostu obserwowała kupy

Gość gość
Moj polknal 2baterie zegarkowe z zabawki,to byl dopiero hardcore bo jedna utkwila w zoladku i trzeba bylo wyjmowac pod narkoza z gastroskopem.druga wyszla ale dopiero 26h po polknueciu-to byla radosc!!!!@

Gość gość
Sorry za słownictwo, ale nie panikuj, wysra ;) zrobiła kupę po godzinie, ale nie opróżniła jesCze całkiem jelit - po prostu usunęła to, co miała już uformowane w o******cy. Guzik tam jeszcze nie dotarł ;) jeśli nie znajdziesz go w kolejnych kupkach, to dopiero wtedy zacznij się martwić.

Gość gość
Dziekuje za odpowiedzi. Narazie czekamy zeby jej nie naswietlac niepotrzebnie bo i tak pewnie plastiku widac nie bedzie. Martwi mnie to ze dzis tez kupe zrobila i guzika nie bylo. Jakies 20 godzin po zdarzeniu. Czy to normalne czy to znaczy ze gdzies sie zaklinowal? Tego sie boje mam na bardziej.

Gość Cleo1976
Moja czterolatka połknęła kulkę metalową.Na wydalenie czekaliśmy 72 godziny.Myślę, że to jest górna granica "czekania." Na szczęście kulka wydaliła się samoistnie.

Gość gość
A moze taki maly i plastikowy to zostanie calkiem przez kwasy w zoladku zniszczony i nie bedzie go w kupie nie pomyslslas autorko o tym?