Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pragne3

krótki cykl

Polecane posty

Gość gość
Znaczy się, że Twój cykl trwał 22 dni, tak? No to nie jest normalne. Idź do lekarza na monitoring cyklu.

Gość gość
U mnie i mojej siostry bliźniaczki tak było. Lekarz powiedział, że menopauza być może się zbliża, ale nie ma paniki. Ja zaszłam bez problemu, siostra niestety nie. Obie miesiączkujemy jeszcze a moje dziecko ma już 4 lata.

Gość gość
Ale okres okołomenopauzalny to nie jest stricte menopauza :) 2. Jeszcze mozesz miec krwawienia wsteczne spowodowane zrostami. tzn jajnik w wyniku zapalenia przyrasta do otrzewnej i tworzą przetoke.

Gość gość
Kurcze u mnie to samo. Czy to znaczy, że to już jest to i że nigdy nie znajdę? Masakra, nie mam jeszcze dzieci... mam 36 lat. Krótki cel zawsze to oznacza? Miałam nadzieję, że to przez stres (mam nerwobóle) i przepracowanie. No to się załamałam.

Gość gość
Przepracowanie czesto prowadzi do stałych zaburzen hormonalnych. Tak jak stres. A do tego wiek wskazujacy na wlasnie ten stan. Chociaz krotki cykl u młodych kobiet (do 25l) moze oznaczac tez problemy z krzepliwoscia krwi. Po 35 r.z wiekszosc cykli przeciez jest bezowulacyjnych juz. :)

Gość gość
11.09.17 18.06: tak, jestem pewna, że to miesiączka :) już się umówiłam do lekarza, mam nadzieję, że wszystko się wyjaśni. Wczoraj rozmawiałam z mężem o tym, że warto odłożyć myśl o trzecim dziecku i wrócić do antykoncepcji. Jeśli jednak lekarz potwierdzi, że to zbliżającą się menopauza, no to zaczniemy działać mimo wszystko, żeby później nie było za późno.

Gość pragne3
Komentarz wyżej był oczywiście mój.

Gość gość
Nikogo to nie obchodzi niedouczona autoreczko.

Gość gość
Autorko czy byłaś już u lekarza? Jestem ciekawa, bo mam ten sam problem

Gość gość
Autorko jesteś tu?

Gość pragne3
Wizytę mam w połowie października. Dam znać.

Gość gość
A ja pytałam ginekologa to zlał temat.pierw miałam cykle 28 dniowe a potem od ok 24 roku zycia 21,22,23 dniowe Teraz jestem 30letnia,wprost po ciąży z pierwszego cyklu starań.Ginekolog też olał temat mojego napięcia przedmiesiączkowego,praktycznie trwającego większość cyklu.Słabe libido przy takich konfiguracjach hormonalnych wspominam

Gość gość
Owulacja w środku cyklu to mit,nauka to potwierdza.Któraś z faz cyklu krócej trwa.Albo ta przed pwulacją,albo ta po owulacji

Gość gość
Owulacja nie występuje w środku cyklu tylko 14 dni przed końcem cyklu , to akurat każdy wie. Przy 28 dniowych wypada w środku; ) ale temat nie o tym - krótki cykl to coś nienormalnego.

Gość gość
Ja mam cykle 22 dniowe i wszystko ze mną ok!