Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moj chlopak jest alkoholikiem

Polecane posty

Gość gość

Czy warto to ciagnac dalej ? Kocham go i planuje z nim slub ale on teraz prawje codziennie przychodzi pijany. Czy po slubie moze sie to zmienic ?

Gość gość
Naturalnie, że się zmieni zaraz po ślubie jak za sprawą czarodziejskiej różdżki :D Na gorsze! Chyba, że zacznie się leczyć.

Gość gość
Nie ryzykuj daj mu ultimatum i czekaj

Gość gość
Dziewczyno chcesz zmarnować sobie całe życie ??? Jestem corka alkoholika. Alkoholik nawet jeśli się leczy to nie uwierzę w cudowne uzdrowienie. Mój mąż jest chory od urodzenia na nieuleczalna chorobę. To nie jest choroba śmiertelna , od niej się nie umiera, całe życie się leczy bierze tabletki antybiotyki mniej więcej co dwa lata przechodzi jakiś zabieg lub operacje. Miał już ich w swoim życiu 17 plus 4 przeszczepy skory itd itd... pracuje jest zaradny , bardzo mądry ale całe życie od opieka lekarzy taki się urodził a ja go takiego pokochałam. Z alkoholizmem jest tak samo. To choroba nie do wyleczenie. Wyjdac za niego za mąż na wstępie tworzysz rodzine patologiczna. Będziesz całe życie przez niego płakać po kontach a on nie będzie tego widział bo nachlany nie będzie tego pamiętał a twoje dzieci będą ponosić tego największe konsekwencje. Uwierz mi ze czasem warto jest poświecić się stłumić coś w sobie przeczekać. Skoro planujesz z nim ślub to znaczy ze go kochasz ale skoro piszesz tutaj o poradę to chyba sama nie wierzysz ze coś się zmieni.

Gość gość
Autorko dopisze jeszcze tyle ze mam dwóch braci jeden jest wysoko ustawionym dyrektorem bardzo dużej firmy działającej na terenie całej polski zaś drugi brat poszedł śladami ojca. Ani ja ani drugi brat ani mama ani także ojciec ( rodzice są po rozwodzie ) nie utrzymujemy z nim kontaktu. Przed ślubem lubił się zabawić z kolegami i tez zwracałam uwagę mamie ze to darmozjad jest taki sam jak ojciec wszystcy go bronili żona także niestety jak zwykle wyszło na moje tylko ze dzis mój brat oprócz żony ma 3 corki w wieku 7,4 i 3 lat. To jest kolejna rodzina patologiczna pomimo ze oboje zarabiają tez niezła kase ale co z tego kiedy takie małe dZiewczynki ciagle słuchają awantur rodziców i patrzą jak tatus z pracy wraca zataczając się.

Gość gośćTT
No napewno sie zmieni :-) Bedzie nosił Cie na rekach. Za browara :-) czemu te panienki są tak głupie i naiwne?

Gość gość
Można mieć miękie serce ale trzeba mieć twardą dupę znam takich ci wyszli z nałogu i chwała im i czapki z głów ale to cały czas tykające bomby aczkolwiek znam przypadki że porządni ludzie wpadali w alkoholizm

Gość co za tępa dzida
zajdź z nim w ciąże to się zmieni

Gość gość
Albo jesteś chora albo ...? Chcesz stworzyć patologiczną rodzinę, o ile dziecko ci zrobi. Gratulacje.

Gość gość
Autorko gdybyś była mądra, to nie zadawałabyś takich pytań na forum :( Tu nie ma o czym dyskutować. Może jeszcze zaprowadzisz go za rączkę do AA ?

Gość gość
nigdy nie bedziesz na pierwszym miejscu, zawsze na drugim..

Gość gość
Jeśli jesteś szczupła i zgrabna to lepiej go sobie odpuść. Natomiast jeśli kiedykolwiek miałaś nadwagę bądź nadal ją masz, to śmiało wyjdź za niego. On uzależniony od alkoholu, ty od obżerania się - taki duet pasuje jak najbardziej:)