Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość propagatorka

Za co powinniśmy być wdzięczni?

Polecane posty

Gość propagatorka

Wszystko jedno,jak ciężki zapowiada się dzień,jakie jest nasze samopoczucie,z całą pewnością znajdziemy kilka rzeczy,za które możemy być wdzięczni.Wdzięczność to siła życia dająca napęd do późnego życia.Warto żyć,bo mamy sobie wzajemnie wiele do zawdzięczenia.

Gość gość
Coś o wdzięczności:) Anthony de Mello opowiada historię o starszym mężczyźnie kopiącym w ogrodzie głębokie dziury. Co tam robisz? zapytał sąsiad. Sadzę drzewa mango.-padła odpowiedź. Czyżbyś zamierzał jeść owoce tych drzew? Ale skąd,tak długo nie będę przecież żyć.Ale po mnie przyjdą inni.Całe Zycie jadłem owoce mango z drzew,które zasadzili inni.Wyrażam w ten sposób tylko moja wdzięczność"

Gość propagatorka
Witaj gościu!Fajna przypowieść! Dziękuję.

Gość gość
rzadko kto w Polsce jest wdzięczny komuś za coś, nawet jak pomożesz komuś,to możesz zostać wrogiem

Gość gość
Myślę,ze Polacy nie są skorzy do okazywania wdzięczności nie dlatego,że nie lubią tego robić lecz nie potrafią.Nikt ich nie doceniał,nie docenia. p.s Zgadzam się z przedmówcą

Gość propagatorka
Każdy z nas zna powiedzonko"Jak Kuba Bogu,tak Bóg Kubie" Ono wyraża prawo i odnosi się do zasady odkrytej przez Newtona.Dostajesz tyle ile dajesz.Im bardziej będziemy wdzięczni za coś,tym więcej dostaniemy.Wdzięczność działa zgodnie z prawem przyciągania.W naszym życiu prawo odnosi się do naszych myśli i uczuć.---przyciągamy do siebie to,o czymkolwiek myślimy i cokolwiek czujemy. Nieważne gdzie jesteśmy,kim jesteśmy,jaka jest nasza sytuacja,powinniśmy być wdzięczni każdego dnia za cokolwiek.Dziękujmy.To nie jest trudne,naprawdę.

Gość propagatorka
Ile razy usłyszeliśmy "Jak sobie pościelesz,tak się wyśpisz."? działa podobnie.Jednak jest coś na rzeczy.

Gość gość
Jesteśmy niewychowani.Rzadko kiedy dziękujemy innym.Dlaczego mamy taką trudność w dziękowaniu? Najpierw zastanówcie się nad sobą,a potem oczekujcie serdecznych gestów od innych.Nie ma nic za nic.Powodzenia.

Gość gość
"Odczuwanie wdzięczności jest jedną z najważniejszych rzeczy w odnajdywaniu w sobie szczęścia. W tym celu możesz codziennie, przed snem poświęcić 5 minut na bardzo proste ćwiczenie- listę wdzięczności. Wystarczy, że usiądziesz w wygodnym i cichym miejscu, i przez 5 minut będziesz w myślach wymieniał rzeczy, za które jesteś wdzięczny." http://michalpasterski.pl/2009/02/codzienna-lista-wdziecznosci/

Gość gość
"Jeżeli nie jesteś szczęśliwy to znaczy, że skupiasz się na tym czego nie masz inaczej musiałbyś doświadczyć dobrostanu" - A. De Mello

Gość gość
Pamiętajmy,że prawo przyciągania mówi"podobieństwa się przyciągają",a to oznacza,że gdy jesteśmy wdzięczni za rozwiązania tak,jakbyśmy już mieli,przyciągniemy do swojego życia wszystko,czego potrzebujemy,żeby rozwiązać jakiś problem.Koncentrowanie się na problemach przyciąga więcej problemów.

Gość gość
Siorbnij mi gałe a zrobie ci minete tak to działa?:-P