Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

hcg bardzo proszę o interpretację wyniku

Polecane posty

Gość gość

Okres spóźnia mi się 3 dzień cykle mam 28dni. robiłam 2 testy i wyszły pozytywne. dziś zrobiłam hcg i wynik wyszedł 97.1 czy to dobrze ?

Gość gość
Testy pozytywne, okresu brak, gratulacje jesteś w ciąży :)

Gość gość
proszę odpowiedzcie w piątek idę do lekarza z tym wynikiem.

Gość gość
Teraz umów się za 2 tyg do gin, bo już będzie coś widać :)

Gość gość
Dwa testy i dwa pozytywne. Ciąża na 100 % Daj sobie spokój z tą betą.

Gość gość
no dobra wiem że jestem ale czy ciąża rozwija się prawidłowo? strasznie sie martwię. W piątek lekarz ma dac mi zwolnienie bo raz poroniłam ale czy w tak wczesnej ciąży jest sens brać zwolnienie? dużo dźwigam nawet 15 kg. Lekarz nawet nie kazał mi iść jutro i napisze mi zwolnienie wstecz

Gość gość
Normy beta hCG dla tygodni ciąży, licząc tygodnie od ostatniej miesiączki: 3. tydzień 5 - 50 mIU/ml 4. tydzień 5 - 426 mIU/ml 5. tydzień 18 - 7,340 mIU/ml 6. tydzień 1,080 - 56,500 mIU/ml 7. - 8. tydzień 7, 650 - 229,000 mIU/ml 9. - 12. tydzień 25,700 - 288,000 mIU/ml 13. - 16. tydzień 13,300 - 254,000 mIU/ml 17. - 24. tydzień 4,060 - 165,400 mIU/ml 25. - 40. tydzień 3,640 - 117,000 mIU/ml Normy beta hCG dla tygodni ciąży, licząc tygodnie ciąży: 3. – 4. tydzień od owulacji – 9 – 130 4. – 5. tydzień od owulacji – 75 – 2600 5. – 6. tydzień od owulacji – 850 – 20,800 6. – 7. tydzień od owulacji – 4,000 – 100,200 7. – 12. tydzień od owulacji – 11,500 – 289,000 12. – 16. tydzień od owulacji - 18,300 – 137,000 16. – 29. tydzień od owulacji – 1,400 – 53,000 29. – 41. tydzień od owulacji – 940 – 60,000

Gość gość
no właśnie teraz nie będzie nic widać. a moze to puste jajo płodowe? non stop latam siku

Gość gość
Nikt ci nie powie czy ciąża rozwija się prawidłowo, nawet prawidłowy przyrost tego nie gwarantuje.Musisz po prostu czekać.

Gość gość
Na moje oko jest w porządku i teraz patrz jak przyrasta. Na twoim miejscu zrezygnowałabym z dźwigania, w ciąży to jest bardzo niebezpieczne. Idź na zwolnienie i dbaj o was.

Gość gość
ale przyrost jest prawidłowy ? Myślicie że powinnam pójść już na zwolnienie tak jak radzi lekarz? czy poczekać? tydzień dwa? tylko tak jak mówię dźwigam ciężary 8-12 godzin na nogach wszystko w biegu

Gość gość
Jesteś w bardzo młodej ciąży i musisz myśleć pozytywnie :) Serduszko będzie słychać około 6 tygodnia. Daj sobie czas.

Gość gość
Ja jestem w ciąży i nie dźwigam nawet ciężkich zakupów. Chodzi o zbytnie naciąganie mięśni, co jest niebezpieczne. Tak, słuchaj lekarza, bo dobrze Ci radzi. Dbaj o was. Idziesz na zwolnienie i masz 100% płacone.

Gość gość
kiedy powinnam powtórzyć badanie ? czyli wg was powinnam pójść na zwolnienie ? nawet jutro mam nie iść do pracy ? bo już sama nie wiem co robić. z lekarzem się umówiłam że jak tylko zajdę od razu idę do niego po zwolnienie. i robię betę.

Gość gość
ok to jutro zadzwonię do pracy i powiem że biorę 2 dniu urlopu na żądanie, ale okropnie się na mnie wkurzą.

Gość gość
Jesteś w baaaardzo wczesnej ciąży. Czekaj ciwrpliwie, nie gorączkuj się tak, tylko sobie szkodzisz. Radzę "liczyć" ciążę od serduszka .

Gość gość
gość dziś czyli radzisz żebym poczekała do 6 tyg ze zwolnieniem ?

Gość gość
Lepiej załatw sobie zwolnienie od lekarza ogólnego. Nie wylatuj z urlopem na żądanie ani ciążą jeszcze, bo będziesz skreślona.

Gość gość
To rob tak jak lekarz radził. Widocznie wie, co jest dla ciebie lepsze.

Gość gość
lekarza mam w piątek o 17 w tym czasie będę w pracy więc muszę jakoś załatwić sobie wolne ale moze się z kimś zamienię. kurczę ja już sama nie wiem co robić. A jak poronię przez to że dźwigam ciężary? a jeśli ciąża będzie obumarła to jak wrócę do pracy... wykończę się nerwowo

Gość gość
a jeśli się okaże że z ciaży nici ? i co wtedy? boze zachowuję się jak histeryczka dodam że mam córkę. W 5 tyg ciaży plamiłam ale się udało. ciążę którą poroniłam miałam łyżeczkowanie bo ciążą obumarła w 8/9tyg

Gość gość
ja wiem że nikt tego nie wie jak będzie z tą ciążą ale ten strach i ta nie pewność mnie wykończy

Gość gość
Idź rano do lekarza ogólnego i powiedz, że podejrzewasz ciążę, a gin masz na piątek. Powiedz wprost, że już raz poroniłaś i boisz się dźwigać. Do piątku powinien ci wystawić:) Nie denerwuj się tak kochana.

Gość gość
czyli w zasadzie wypisze mi na jeden dzień. A czy od gin to nie jest zawcześnie na zwolnienie ? ja już nie wiem co robić

Gość gość
znowu ty ? ile jeszcze założysz tych tematów? Jakim cudem ktos z Toba wytrzymuje ?

Gość gość
Wypisze ci za jutro i piątek czyli 2 dni. A po wizycie u gin dostaniesz już nowe na przyszły tydzień.

Gość gość
poczekaj do tej wizyty z ginekologiem i postępuj tak jak on będzie ci radził. Jutro idz i jakoś ściemniaj nie dzwigaj nie przemęczaj się