Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy jesli nie urodzilam w terminie porodu powinnam isc do szpitala

Polecane posty

Gość gość

Jestem po terminie om, termin z usg za dwa tygodnie, jak to byli u was, kiedy się zglosilyscie do szpitala? Czy to prawda ze ciąża jest przenoszona dopiero po 42tc?

Gość gość
Ostatnie kilka ryg ptzeciez wuzyty u gin sa ci tydzuen, przeciez wciaz jestes pod kontrola lekarza! Ja urodzilam 39 tyg, porod zaczal sie sam.

Gość gość
Kobieto, ty sama sobie ciążę prowadzisz? Lekarz wystawia skierowanie do porodu, zazwyczaj 7-8 dni po ptp... Koniec 42 tc to ostateczna granica, robią cc jak nie pomogło wywoływanie oksytocyną badź żelem prostaglandynowym.

Gość gość
Mi lekarz kazał stawić się do szpitala w terminie porodu, jeśli sam się nie zacznie.

Gość gość
Mi lekarz powiedział ze jeśli poród sam się nie zacznie, mam się zgłosić tydzień po terminie do szpitala. Dziwi mnie Twoje pytanie, masz chyba ginekologa albo położną którzy prowadzą ciążę?

Gość gość
Mi pani ginekolog kazała się zgłosić w terminie. A kiedy miałaś termin? Ja bym pojechała 3-4 dni po terminie max.

Gość gość
21.59 No to zależy od ginekologa, bo ja byłam ostatni raz w 36 lub 37 tyg i mi kazała już nie przychodzić, tylko pojechać do szpitala w dzień terminu, jeśli wcześniej się nie zacznie.

Gość gość
Ja urodziłam córkę dzień po terminie, i o mało córka nie zmarła bo wody plodowe były zielone ze skrzepami, jak bym czekała na pewno by nie przeżyła, miałam poród wywolywany i to 2krotnie, robić ktg tetno a nie czekać aż samo się zacznie , bo może być za późno, dlatego ja teraz nie zrobię tego błędu, ma termin porodu 2dziecka mam za 3tyg ale za tydz już będę miała skierowanie i w ostatnim tyg idę do szpitala

Gość gość
" robić ktg tetno a nie czekać aż samo się zacznie"- co ma piernik do wiatraka? Zapisy ktg i tak zaleca się chyba wszystkim ciężarnym po skończonym 38 tc, co tydzień albo częściej, niektórzy lekarze zalecają nawet wcześniej. A mimo to, jeśli nie ma wskazań do cc, czeka się aż poród się zacznie naturalnie, chyba wszędzie przynajmniej do skończonego 41 tc. Autorko, tak, ciąża jest przenoszona po 42 tc, tyle że w praktyce nikt tyle nie czeka, koniec 42 tc to ostateczny termin porodu, jeśli nie uda się wywoływany- to cc, w praktyce prawie zawsze jest to kilka dni wcześniej. Lekarze będą się kierowali terminem który masz wpisany w karcie ciąży.

Gość gość
Ja też byłam w36tc i kazał mi już nie przychodzić tylko 5 dni po terminie z om do szpitala.

Gość gość
W dniu terminu z karty ciąży miałam się stawić do szpitala, potem miałam się regularnie co kilka dni stawiać na ktg, a poród próbowano wywoływać 11 dni po terminie, 13 dni po terminie przebito mi pęcherz, robiono masaż szyjki i urodziłam dokładnie 14 dni po terminie. O cc w ogóle nie było mowy, bo nie było podstaw

Gość gość
Mi gin kazał się stawić tydzień po terminie,po czym i tak kolejny tydzień leżałam w szpitalu i dopiero równe 14 dni po terminie zrobili mi wywołanie.To było w Polsce. A w Niemczech z drugim dzieckiem poszłam dzień po terminie,bo się ginowi moje ktg nie podobało i zrobili mi też wywołanie,tylko że tabletkami,a nie oxy i 2 dni po terminie urodziłam.