Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co grozi osobie która notorycznie zabija szczeniaki

Polecane posty

Gość gość

Pytam poważnie. Gdzie zgłaszać takie rzeczy,i jakie będą konsekwencje ?

Gość gość
Grozi wścieklizna. Zgłoś do sanepidu.

Gość gość
zgłaszać ,będą

Gość gość
Nie będzie żadnych konsekwencji, nikt sobie nie zawraca gitary takimi pierdołami. Sam od lat zabijam małe szczeniaki i kociaki bo niby co mam z nimi robić jak suka się oszczeni i kotka to jest 10 małych zwierzaków. Szpadelek i do ziemi od razu po urodzeniu. Uśpienie jednego to koszt 30-50 zł, chyba kogoś pogrzało i to zdrowo. Wszyscy, dosłownie wszyscy na wsiach robią w ten lub podobny sposób.

Gość gość
nie słuchaj wieśniaka ,zgłaszać

Gość gość
19:49 Zdechnie,zachoruj na raka i zdycha tego ci życzę z całego serca.

Gość gość
to czubie wysterylizuj swoje zwierzaki

Gość gość
Jest tu ktoś normalny kto powie co będzie z tego mieć osoba która ciągle zabija maluchy

Gość gość
zmienimy tą waszą zasraną mentalność wiejskie g****a bez odpowiedzialności

Gość gość
Dlaczego ludzie robią ze swoich suczek maszynę dla kasy i męczą je kryjac 3 razy do roku,te psy cierpią. .. Mam ochotę zabic tych debili

Gość gość
a ty co ułomna ,poczytaj ostatnie wyroki,wyroki są do roku zazwyczaj,i kary pieniężne

Gość gość
Mój dziadek topił szczeniaki w garnku a kotom obcinał łebki łopatą.

Gość gość
Zglos do arganizacji prozwierzecej

Gość gość
Jeszcze nikt nie dostał wyroku za zabicie szczeniaków, te wyroki dotyczą znęcania się i zaniedbywania zwierząt dorosłych, psów, koni, krów. Nie ma głupich. Co do sterylizacji to nie każdego na to stać.

Gość gość
Sąd Rejonowy w Kielcach skazał na rok bezwzględnego więzienia 62-letniego mężczyznę, który w maju tego roku zabił sześć małych kotów.

Gość gość
Kary do pięciu lat więzienia za znęcanie się nad zwierzętami proponuje resort sprawiedliwości w projekcie, którym we wtorek ma zająć się rząd. Nowela przewiduje też obligatoryjne kary finansowe za przestępstwa wobec zwierząt.

Gość gość
Ja zabiłem setki kotów, psów, kilkadziesiąt świń. Ostatnio wykastrowałem 120 kg knura i niestety skubany skapiał mi do rana:(

Gość gość
Gacie w krochmalu podlewane wodą z kranu.

Gość gość
Zgodnie z projektem w ustawie o ochronie zwierząt podwyższone miałyby być maksymalne kary - z dwóch do trzech lat pozbawienia wolności - za zabijanie, uśmiercanie lub znęcanie się nad zwierzętami. Jeśli czyny te byłyby dokonywane "ze szczególnym okrucieństwem", górna granica kary zostałaby zwiększona z trzech do pięciu lat. "Zwiększenie sankcji karnej za znęcanie się nad zwierzętami ma za zadanie odstraszanie potencjalnych sprawców. Wobec dużej liczby tego typu przestępstw, konieczne jest wysłanie czytelnego sygnału ze strony państwa, że nie ma na to przyzwolenia" - informował resort sprawiedliwości, wyjaśniając ideę projektowanych zmian.

Gość gość
Projekt przewiduje także, że w razie skazania za przestępstwo zabicia lub znęcania się nad zwierzęciem, sąd musiałby orzec wobec sprawcy obligatoryjną nawiązkę na cel związany z ochroną zwierząt w wysokości od 1 tys. zł do nawet 100 tys. zł. Według MS dodatkową korzyścią z tego przepisu będzie wzmocnienie pozycji organizacji pozarządowych zajmujących się ochroną zwierząt, ponieważ nawiązki będą wpływać na ich konta. W przypadku skazania za znęcanie się nad zwierzęciem ze szczególnym okrucieństwem, sąd będzie zobligowany także do orzeczenia wobec sprawcy zakazów: posiadania zwierząt oraz wykonywania zawodów związanych z kontaktem ze zwierzętami.

Gość gość
nie mogę już patrzeć jak inni traktują zwierzaki.mam tego dość. zwierzęta czują ,przywiązują się, boją, kochają, śnią, i odczuwają bul powinno sie u*******ac ręce takim co ich zabijają, albo nasylac na nich ludzi jeszcze gorszych

Gość gość
Uzupełniony miałby też zostać Kodeks karny - jeżeli ktoś nie będzie przestrzegał zakazów orzeczonych na podstawie ustawy o ochronie zwierząt, będzie mógł zostać za to skazany na karę do trzech lat pozbawienia wolności. "Do tej pory uchylanie się od wykonywania tych zakazów nie było objęte regulacją z Kodeksu karnego" – sygnalizowało MS.

Gość gość
macie pecha glonojady bo prezes ma kotka i on się zajmie wami :-)

Gość gość
Mioty do póki sa ślepe można uśpić za darmo. A jak ma suka cieczkę to polecam jej pilnować jeśli Cię nie stać na steralizacje. A kary są. Moja sąsiadka dostała 1tyś zł kary za pozbycie się szczeniaków.

Gość gość
teraz jest rząd który ma kręgosłup a nie lewackie g****o które tylko kradło a reszte miało w d***e

Gość gość
s******l łazi po kafeterii a nie zainteresował się w necie o możliwościach

Gość gość
to żałosne że trzeba zmian w prawie i donosów bo sami z siebie nie umiecie być normalnymi ludzmi wy ludzkie k***yy

Gość gość
Hipokryckie dziady żrą mięso, parówki z biedronki, pasztety z gęsi i kurcząt a tu wyskakują z obroną zwierząt. Was się powinno zagazować, wy gnidy z rozdwojeniem kręgosłupa moralnego.

Gość gość
Ostatnio słyszałam ryk rozpaczy świń które zabijano.Mówię wam ,takiego ryku nie słyszeliście. .one były przerazone:/ Wszystko działo się na ich oczach,czuły ze będą zabijane.Tych wrzaskow nie zapomnę nigdy.Ludzie powinni znaleźć jakiś odpowiednik mięsa, bo to jest naprawdę, naprawdę uposledzone wszystko

Gość gość
jak udowodnisz, że ktoś regularnie morduje szczenięta i kociątka? Skąd wiedzieć gdzie zakopał zwłoki, a może wrzucił do kotła? Teraz palą w centralnym czym się da, więc takie małe truchła łatwo spalić i ukryć dowody zbrodni. Wiem, że tak robią, ale problem w tym, że niczego nie udowodnisz. Nikt nie wtargnie na cudzą posesję przekopać ziemię w poszukiwaniu grobów ukatrupionych zwierzaków. Tylko możecie sobie złorzeczyć na forum i nic więcej nie zrobicie. Tak jak ja, domyślam się jak kończą koty i szczeniaki, ale dowodów nie mam. Jeszcze mnie oskarży ktoś o zniesławienie. Każdy ma związane ręce w takiej sytuacji, a sąsiedzi robią swoje dalej ☹