Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćtrz

Trudna decyzja o trzecim dziecku

Polecane posty

Gość gośćtrz

Mam dwoje dzieci, młodszy ma dopiero 5 miesięcy, starszy prawie 5 lat. A ja niedługo skończę 36 lat. No i jeśli chcemy trzecie, to czuję że jeszcze w tym roku powinniśmy zacząć się starać... Tylko czy to ma sens? Wiem wiem to decyzja moja i mojego męża o kolejnym dziecku...ale pytam na forum, bo może o czymś nie pomyślałam rozważając kolejną ciążę. Zależy mi głównie na opinii ludzi, którzy mają trójkę dzieci. Moje ciążę nie były bez problemowe, ale też bez tragedii, dzieci zdrowe, ja mam się dobrze po ciążach. W sumie o obie ciążę staraliśmy się 3,5 roku, no trochę to jest... Boję się że z trójką dzieci, to utknę w domu na dobre, a w przyszłym roku planowałam otwierać własny biznes... Finansowo nas stać na trzecie... Babcie mamy daleko, więc pomoc taka choć raz w tygodniu odpada, no ale wtedy to pewnie bym sobie kogoś poszukała... I sama nie wiem, chce i nie chcę... No niby jak bym chciała bardzo to bym se starała i nie rozmyślała...tylko że ja mam z tym chceniem dzieci dziwnie, tzn. Z pierwszym się dość długo wahałam, a jak się urodził i potem byłam przeszczęśliwa :) Co wy na to?

Gość gość
No bo albo chcesz albo nie a nie że się boisz. Też chciałabym trójkę ale o drugie staram się już 2 lata.

Gość gośćtrz
No ja właśnie o drugie też starałam się 2 lata...

Gość gość
Jeśli chcesz trzecie to zabieraj się od razu za starania. Może wyznacz sobie ze jak przez rok się nie uda to odpuszczacie. Ja mam 31 lat, synek 3.5 o drugie tak jak pisałam staramy się 2 lata. Nie wiadomo kiedy się uda. A jeśli późno to chyba rezygnujemy z 3. Bo z wiekiem niestety większa szansa na urodzenie chorego dziecka. Przemyśl sobie za i przeciw. Niestety czasu nie masz żeby sobie i schować drugie. Zobacz czy będziesz w stanie siedzieć jeszcze z 2/ 3 lata w domu skoro nie masz dziadków na miejscu. Starszy zacznie szkole niedługo więc i nowe obowiązki dojdą. Młodsze żłobek czy przedszkole.

Gość gość
Skoro tego pragniesz to już nie analizuj tylko działaj ! Ja mam prawie 38 lat i staramy się właśnie o drugie dziecko, mam nadzieję że się uda:-)