Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamy dzieci żłobkowych...

Polecane posty

Gość gość

Cześć, Chciałabym zapytać czy są tu mamy dzieci, które chodzą do żłobka? w jakim wieku poszły? nie pytam o choroby i katary bo to bardzo oczywiste, ale chciałabym zapytać też jak owy żłobek przełożył się na więź i relacje matka-dziecko, czy odczuwacie jakieś zmiany w tym temacie ?

Gość gość
W 6 miesiacu. O dziwo nie choruje, a ma juz 1.5 roku :) Nic sie więź nie zmieniła. Dziecko to nie jest cześć mnie przeciez.

Gość gość
Syn poszedł jak miał 6 miesięcy. Teraz ma 6 lat. Takiego kontaktu jaki mamy zazdrości mi każdy. Córka ma 16 miesięcy chodzi od 2 tygodni. Z synem.musialam wrócić do pracy, z córka nie muszę, ale żłobek przetestowany na starszym. Jako ciekawostkę napisze że Jabtez jestem dzieckiem zlobkowym. Mam super kontakt z mama.

Gość gość
gość dziś Raczej nikt ci nie zazdrosci, bo dla ciebie to moze byc złote dziecko. Dla innych w******jacym bachorem :)

Gość gość
Nie oszukujcie sie mamuśki ale pierwszy krok dziecka albo cokolwiek widza opiekunki w zlobku-nie wy. Duzoooo wam umyka w zyciu waszego smyka. Rozumiem ze praca, ze obowiązki ale wiele matek sie decyduje na żłobek bo modne, bo wygodne a dziecko w żłobie od do. Jesli myslicie ze dziecko rozumie pewne rzeczy i ciocie w zlobku traktuje inaczej niz was to jestescie w błędzie.

Gość gość
17:52 nie pisałam że ktoś mi zazdrości dziecka a raczej relacji z dzieckiem. Nie widzisz różnicy? To zwyczajnie tępa jesteś. A do osoby niżej. A ty jak pójdziesz do wc*****erwszy krok zobaczy mąż, sąsiadka albo ktokolwiek inny to co robisz? Wieszasz się? Nie rozumiem tekstu o tym, że dziecko traktuje ciocie w zlobku inaczej niż mnie. Dziecko każdego traktuje inaczej. Mnie, tatę, babcie każdego.

Gość gość
Właśnie zastanawiam się jak to jest bo z synem byłam 3 lata a teraz po 4 miesiącach mąż bedzie z dzieckiem a ja w pracy a po roku do złobka ale przecież kiedyś po 3 miesiącach mamy wracały do pracy a dzieci w żłobku były i wszystko jakoś się krecilo a i dzieci i rodzice relacje mieli niezależnie od tego dobre lub źle.

Gość gość
Zależy chyba od dziecka. Moja teściowa dawała do żłobka i przedszkola mojego męża i szwagierke. Mąż był wesołym dzieckiem i nie było z nim problemu. Za to jego siostra wyła w żłobki i przedszkolu ciągle, bo była wrażliwsza. Do dziś to źle wspomnina.

Gość gość
Córka poszla do zlobka majac rok i trzy miesiące. Ponieważ byla mala to juz po tygodniu sie przyzwyczaila do nowego miejsca i chętnie tam chodzila :) Wiez mamy bardzo dobra, nic ten zlobek jakos specjalnie miedzy nami nie zmienił.

Gość gość
Starsza corka poszla do zlobka jak miala 10 mcy. Szybko jejsie tam spodobalo. Jest milym, towarzyskim dzieckiem, nie boi sie ludzi. Karmilam ja piersia dwa i pol roku. Bardzo sie kochamy, mama to mama, nie wazne ile cioc dookola. Mlodsza pojdzie do zlobka jak skonczy 6 mcy