Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W jakim wieku pozwoliłybście dziecku iść samemu do szkoły w takiej sytuacji. Pro

Polecane posty

Gość gość

Proszę oceńcie. Droga na nogach 15 minut. Miasto. Pierwsze przejście dla pieszych-ulica bardzo *****iwa-brak sygnalizacji świetlnej. Drugie przejście dla pieszych, średni ruch-przejscie wyjazdowe-narożne, słaba widoczność- pasy podwójne, przejście bardzo szerokie- brak sygnalizacji świetlnej. Trzecie przejście dla pieszych-ulica o umiarkowanym ruchu, brak sygnalizacji świetlnej, też narożne, wyjazdowe. Proszę oceńcie. W jakim wieku dziecko może iść same? Boje się o córkę 9 lat.

Gość gość
12-13 latke. W zyciu bym 9 letniej kruszynki nie puscila samej :o

Gość gość
Właśnie ja nie chcę. Dzieci z jej klasy chodzą same:o

Gość gość
Ta ulica bez sygnalizacji jest chyba największym problemem. Nie ma drugiej drogi? Jak już to daj jej jakąś odblaskową kamizelkę,bo malucha trudniej zauważyc.

Gość gość
Jak dziecko zna zasady ruchu drogowego i je umie stosować to nie widzę problemu. W opisanych sytuacjach nie ma znaczenia, kto przechodzi, ∋ęty kierowca tak samo trafi w ojca z synem jak i w samo dziecko, a normalni kierowcy będą ostrożni niezależnie kto przechodzi.

Gość gość
9 latki w takiej syt bym nie puściła. Oczywiście duzo zależy od dziecka. ale z tego co opisujesz to szkoła jest dość daleko i mnóstwo ulic.

Gość gość
Jak starsza córka miała 8 lat to do szkoły pieszo miałaby jakieś 40 minut-jeździła autobusem.Do autobusu szła jakieś 7-8 minut ,przechodziła przez dwie ulice (jedna bardzo *****iwa,bez świateł ) ,druga tez bardzo "ciężka " bo było tam i rondo-skrzyżowanie i tory tramwajowe,ale były swiatla.Autobusem jechała jakieś 10 min i od autobusu miała jakieś 3-4 minuty,przechodziła jedna mała uliczkę.Dala radę,z tym ze ja nie miałam wyjścia..Od 8 roku juz miała telefon i wlasnie zawsze dzwoniła ze juz jest w szkole

Gość gość
Moja ma 11 , musi przejsc osiedlowa ulica. Dosc ruchwila, nastepne przejscie jest zabezpieczone pania w kamizelce, dopiero od tego roku chodzi sama, a w zasadzie tylko wraca, bo ja jestem w ciazy i musze lezec, gdyby nie to , pewnie nadal bym ja odprowadzala i przyprowadzala. Do szkoly ma jakies 5 min drogi. Kiedys szczailam sie i patrzylam jak przebiega przez ulice, malo mi serce nie stanelo i dluga przemowa sie skonczylo..