Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wynajem mieszkania

Polecane posty

Gość gość

Cześć, czy ktoś z Was zna firmę, agencje DJN Sp. z o.o. we Wrocławiu, która zajmuję się zarządzaniem mieszkań, a jednocześnie wynajmuje pokoje najczęściej dla studentów? Jakieś opinie, a może doświadczenia? Z góry dziękuje za każdą odpowiedź

Gość gość
Witam, chciałbym odradzić wszystkim, którzy szukają mieszkań we Wrocławiu, współpracy z firmą DJN Sp. Z.o.o. zajmującą się zarządzaniem wynajmu mieszkań i domów. Po podpisaniu umowy musiałem wydać dodatkowe pieniądze odnośnie ubezpieczenia pokoju i złożyć zaświadczenie o zatrudnieniu w ciągu określonego czasu pod groźbą kary pieniężnej. Kwota czynszu na umowie była inna niż podana na początku przez agenta firmy. Raz mój przelew zaksięgował się na koncie firmy po terminie, choć wysłałem go 3 dni wcześniej. Z powodu tego, na kolejny miesiąc miałem doliczoną dodatkową kwotę do czynszu. Mimo kontaktów z mojej strony, nie otrzymałem wyciągu z banku dowodzącego, że moja wpłata rzeczywiście zaksięgowała się po terminie. Ponownie została mi doliczona kolejna kwota. W rezultacie miałem już do zapłaty o jedną trzecią więcej niż powinienem. Przekazano mi informację, że grzyb, który obrasta sufit w łazience zostanie w ciągu miesięcy usunięty, a uszkodzona uszczelka w lodówce wymieniona. Przez rok czasu w tej sprawie nie zostały podjęte żadne kroki. W moim pokoju, w okresie zimowym pojawiła się pleść związana z niedziałającym kaloryferem. Zamiast fachowej pomocy otrzymałem instrukcję, żeby na własny koszt zakupić farelkę i na własną rękę usunąć pleść. Jestem rozczarowany tym, w jak niesprawiedliwy sposób zostałem potraktowany i oszukany. Mam nadzieję, że rozwiałem wasze wątpliwości, jeśli zastanawialiście się nad wyborem mieszkania. Pozdrawiam.

Gość gość
Odradzam firmę DJN, po 45 dniach od zdania mieszkania (mieli na to 30 dni), z kaucji zabrano 800 zł !!! za niedopełnienie obowiązku posprzątania pokoju, który został posprzątany dzień przed zdaniem lokalu (mam zdjęcia potwierdzające stan pokoju). Firma wyłudza pieniądze?

Gość bejdi

no trzeba dobrze sprawdzić biuro. Ja z polecenia znajomego zgłosiłem się do sdp nieruchomości i szybko znaleźli mi mieszkanie. Zależało mi na dobrym stanie, szybkim kupnie i tak było. A formalnośći załatwiło biuro, więc mi było wygodnie. Porównywałem ceny mieszkań w tej okolicy Wrocławia i z sdp wyszło mi mega atrakcyjnie.