Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Etat i dzialalnosc a zwolnienie

Polecane posty

Gość gość

Witam, prosze o porade... Jestem zatrudniona na etacie od... ponad 3lat w jednej firmie. Dodatkowo prowadze dzialalnosc od jakiegos pol roku - sprzedaz produktow wlasnych. W przyszlym miesiacu mam zaplanowana operacje ktora uniemozliwi mi prace na etacie na conajmniej pol roku. Pytanie brzmi, czy bedac na zwolnieniu musze zawiesic dzialalnosc? Czy jest jakis sposob aby to ominac? To jest w zasadzie sklep internetowy ktory nie wymaga pracy jako takiej.

Gość gość
Nie ma takiego przepisu,który każe zawiesić działalność w trakcie choroby i w działalności prywatnej nie ma zwolnień ,chyba nadal tak jest. Trochę już odbiegłam od tego tematu ,ale nawet jeśli wprowadzono zwolnienia to na pewno nie ma obowiązku je brać. Zwolnienie z pracy na etacie nie ma nic wspólnego z działalnością ,ale też nie będzie dobrze gdy pracodawca dowie się,że gdzie indziej pracujesz,chyba,że wykażesz wtedy ,że te czynności wykonywała inna osoba

Gość gość
No ale bedac na l4 moge normalnie prowadzic dzialalnosc? To nie jest sprzeczne z jakas.. polityka zusu? Ze strony pracodawcy nie bede miec problemow. Szef rozumie ze nie bede mogla chodzic wiec pozytku ze mnie w pracy by nie mial... a dzialalnosc (o zupelnie innym profilu) tego nie wymaga.