Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak podać niemowlakowi Orsalit?

Polecane posty

Gość gość

Córka ma 2 miesiące i biegunkę, na ulotce pisze, żeby Orsalit zmieszać z wodą, nie wiem czy to wypije, czy mieszałyście z mlekiem? Jak sobie z tym poradziłyście?

Gość gość
Łyżeczką, z butelki pewnie nie będzie dziecko chciało.

Gość gość
Oczywisc ze nie wypije chocbys na głowie stała. Podaj jej probiotyk w kroplach dla dzieci to szybciej przejdzie.

Gość gość
Lekarz zalecil orsalit? Jeśli tak to ja przy 1,5 rocznym dziecku podawalam na siłę. Strzykawka lub dolaczona do np. Nurofenu miarką. Nie chcialam na siłę podawac wiadomo, ale wtedy bardzo malo pił. Az wyladowalam na izbie przyjęć w szpiralu, gdzie mi uzmyslowili, ze tak trzeba i rzeczywiście od razu dziecko stanelo na nogi. Ps. Orsalit to elektrolity, probiotyk swoja droga.

Gość gość
Ps. Moj mial jelitowke

Gość gość
Podac siła, na szczescie taki 2 miesieczniak jest malo swiadomy. Ogolnie wspolczuje. Mojej corce 5 lat ani razu nie udalo sie dac wiecej niz kilka lykow.

Gość gość
Mi lekarz raz przepisala takie na zatrzymywanie wody na recepte ale nie pamietam jak to sie nazywalo dodawalam to do mleka. Orsalit tez mozesz wsypac ale tez chodzi o to zeby duzo przepajac. Jak mial 5 miesiecy to tez podawalam strzykawka od paracetamolu co rusz to podawalam. Ja na twoim miejscu rozrobilabym w szklance do tej stfzykawki i co kilka minut czy tam co 10 mon podawala nawet po 2 ml tego plynu jak nie spi oczywiscie. Niech odbija sie jej/mu. I kladz na bok w razie wymiotow.

Gość gość
Ale 5 lat jest silniejszy niz 2 miesiace. Szybciej sie odwadnia musi jakos podawac bo pojdzie do szpitala jak ma rota oczywiscie. Sprawdzaj skore naciskaj palcem czy szybko wraca kolor sluzowke czy wysuszona w nosie w buzi

Gość gość
Tez strzykawka dawalam. O piciu nie bylo mowy