Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chcę normalnie żyć, a mój mąż mi na to nie pozwala

Polecane posty

Gość gość

Najpierw budowa domu, mieliśmy tylko na połowę, reszta na kredyt. Dużo roboty, mąż pracował w weekendy na budowie, a wieczorami dorabiał. I tak musieliśmy wziąć kredyt. Po 5 latach udało się go spłacić. Jeżdżę 7 letnim samochodem, tylko mąż ma nowy, 2 letni. I teraz kolejna załamka - mąż chce kupić mieszkanie na wynajem. Znowu nadgodziny, tylko po to, żeby zabezpieczyć się na przyszłość. Nie mówię, że źle myśli, ale ciężko cały czas oszczędzać. Wakacje tylko raz w roku, nasze dzieci nigdy nie były na nartach, a mają już 6 i 8 lat. Jak mam z nim rozmawiać?

Gość gość
Maz mysli dalekowzrocznie, ty inaczej. Rozmawiajcie na ten temat. Mieszkac w nowym, splaconym domu majac 2 dzieci to jest wow, a pisze ci to osoba z kredytem z Niemiec. Osiagneliscie juz bardzo duzo. Kupione mieszkanie bedzie przynosilo dochod na splate kredytu. Rozmawiajcie o finansach i waszych marzeniach i konkretnych celach. Dzieci jeszcze zdaza nauczyc sie jezdzic na nartach za 2 czy 4 lata. Postawcie sobie konkretne cele do osiagniecia w konkretnym czasie.

Gość gość
Moja znajoma zamawiała w dom.pl projekt domu i z tego co mówiła to była bardzo zadowolona ale oni chyba nie budują tych domów tylko projektami się zajmują