Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak odciąć się emocjonalnie,psychicznie od matki.

Polecane posty

Gość gość

Jak tego dokonać.Jest osoba działającą na mnie toksycznie.Konkretnych cech nie będę wymieniać, ale świetnie to pasuje to formułki toksycznej osoby, choć z boku być może nikt tego nie potwierdzi. Ja jestem osoba bardzo wrażliwą, nie potrafię i nie chcę odegrać się tym samym. Chciałabym mieć tylko spokój psychiczny,a mimo bardzo ograniczonych kontaktów problem ten wraca do mnie w trudnych chwilach, bo jednak jest gdzieś w sercu nadal bardzo bliską mi osoba ale wiem że kontakt z nią jest dla mnie szkodliwy. Chciałabym umieć odciąć emocje. Tak jak nie działa na to samo zdanie wypowiedziane przez koleżanką tak z ust mojej matki może spowodować u mnie płacz. Nie wiem jak sobie z tym poradzić. Jak się psychicznie odciąć?

Gość gość
Nie wiem, ja z moja mieszkam niestety

Gość gość
Nie masz możliwości wyprowadzki?

Gość gość
Ja tez z moja toksyczna matka mieszkam,opiekuje sie nia bo jest juz starsza. Toksyczna do granic mozliwosci,posiada wszystkie cechy. Takze dziewczyno zawczasu ,mocno ogranicz kontakt,wyznacz granice,ja mialam skrupuły,tego w pore nie zrobilam a teraz mecze sie. Toksyczne osoby sa cholernie mocne,twarde,na nich nic nie dziala,kompletnie nic . Zycie z oksyczna matka to pieklo na ziemii.

Gość gość
Kontakty ograniczone, granice postawione, ale w sercu siedzi.Emocje biorą górę. Nie potrafię "odejść" emocjonalnie i pogodzić się z tym,że nie u niej zdrowej miłości powinnam szukać.