Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chcą mnie zwolnić z pracy, bo mam dzieci!

Polecane posty

Gość gość

Pracuję w firmie, mam dwójkę dzieci w wieku przedszkolnym, które bardzo często chorują. Mój pracodawca ostatnio mi zapowiedział, ze mysli o zwolnieniu mnie z powodu tego, ze wciąż biorę L4 na dzieci, ze w ciągu pół roku byłam łącznie 3 miesiące w pracy. Ale to przecież nie moja wina, ze dzieci chorują, czy są jakieś prawa, które by mnie chroniły?

Gość gość
A nie mozesz na czas choroby wynajmowac opiekunki ? Ja tak sobie radzę

Gość gość
Dziwię się szefowi, że szybciej cię nie wywalił na zbity pysk.

Gość gość
Szczerze nie dziwię mu się. Mimo że jestem matka to sama nie chciałabym mieć takiego pracownika. Po pierwsze dlaczego nie angazujesz w opiekę nad chorym dzieckiem ojca tych dzieci? Jeśli jest możliwość to dziadkowie nawet jak mieszkają x kilometrów od Ciebie. Moje dziecko bardzo dużo choruchoruje. Przeważnie pierwsze dwa dni ja z nim jestem. Potem mąż się w pracy zamienia tak aby być z nim kiedy ja pracuje.

Gość gość
Na pół roku jesteś 3 miesiące... Nie dziwię się szefowi. Ja też mam dzieci i też chorują ale na takie właśnie sytuacje biorę opiekunkę albo wymieniam się z mężem jeśli w innych godzinach pracujemy. Rodzice daleko i też pracują. Czasem też sąsiadka zostanie a ja jej płacę. Czy ty koniecznie musisz z nimi być? Bo to wygląda jakbyś się od pracy migala a choroba dzieci to twoja wymówka.