Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Duphaston

Polecane posty

Gość gość

Hej. Mam do was takie pytanie. Drugi cykl biorę duphaston w celu uregulowania miesiączki. Przy pierwszej dawce nic mi się nie dzialo po, natomiast po pierwszej dawce i okresie jak kocham się z chłopakiem to za każdym razem mam plemienia albo od razu po wspolzyciu albo po paru godzinach. Najczęściej to plemienia wywołane jest przez jakiś skurcz bo niesamowicie wtedy boli mnie podbrzusze. Chce zaznaczyć że się zabezpieczamy raz tylko zdarzyło się że na małe chwilkę był we mnie i wyszedł a do końca stosunek był w prezerwatywie. Ciążę wykluczam. Od czwartku będę miała 16 dc więc do miesiączki jeszcze 14 dni bo po duphastonie na 31 dzień mam już okres. Miała tak ktoras?

Gość Cleo1976
Duphaston jest preparatem z progesteronem, tak więc plamienia jal najbardziej są po nim możliwe.Jednak pamiętaj, że nawet "wejście na sekundę" bez prezerwatywy już podpada pod stosunek przerywany.

Gość gość
Cleo wiem. Martwią mnie tylko te plamienia. Wcześniej przed braniem tego leku też one występowały ale nie po wspolzyciu. Ginekologicznie jest wszystko ok bo jestem pod stałą kontrola lekarza.