Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

cofnięcie zajęcia konta bankowego przez komornika po spisanej ugodzie

Polecane posty

Gość gość

Mam u komornika sprawę na ok. 4tys. zł. Komornik zajął moje konto i nie zajął wynagrodzenia tj.nie wysyłał pisma do prawodawcy, bo zawarłam z komornikiem ugodę, że co miesiąc płacę mu 400zł. Komornik po ugodzie nie zdjął mi zajęcia z konta. Płacę mu te raty z ugody od 4 miesięcy. Bank mam taki, że mimo zajętego konta mam możliwość dokonywania operacji, wyjmowania środków z bankomatu, do pewnej sumy. Czy mogę napisać do komornika prośbę o cofnięcie zajęcia konta, powołując się na to, ze umówiliśmy się na raty i egzekucja długu się prowadzi, bo wywiązuję się z tych rat?

Gość gość
Pracodawcy a nie prawodawcy :)

Gość gość
To komornik może zająć konto?

Gość gość
15:16 Tak, znalazł moje konto przez system i wysłał do siedziby banku pismo z zajęciem, mam te blokadę widoczną w bankowości online, ale do pewnej sumy wpływów (chyba 12tys.zl zgodnie z przepisami) mogę swobodnie wypłacać środki z konta. Pracodawca, jak mówiłam, nie został powiadomiony, bo od razu napisałam do komornika z wnioskiem o spłatę w ratach i wyraził na nie zgodę, nie występując do pracodawcy. Niestety nie zdjął mi blokady z konta. Ja bym chciała, zeby zdjął mi te blokadę całkowicie, bo za parę miesięcy przekroczę te sumę wpływów i każda złotówka z mojego konta będzie szła do komornika...co nie ma zbytnio sensu, bo i tak płacę mu w ratach, poza tym muszę mieć możliwość przelania mu z konta tej raty...