Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Luizzaka

Pytanie do tych które wierzą w planowanie płci lub którym się udało

Polecane posty

Gość Luizzaka

Wierzę, że współżycie w danym dniu cyklu może nie gwarantuje, ale zwiększa szansę na daną płeć. Mam syna z końca owulacji. Moje siostry w ten właśnie sposób mają synów i córki :) Na którym dniu cyklu powinnam zatrzymać się (na dziewczynkę)? Oczywiście wszystko na luzie i bez spiny, bo będzie co będzie, ale tak z ciekawości pytam. Jakie jest Wasze zdanie? Cykle mam zwykle 27 lub 28 dniowe. Jeśli teoretycznie owulacją jest 14dc, bo na to wskazuje kalendarzyki, śluz, czasem klucie raz lewego, raz prawego jajnika i temperatura... Skoro 14dc to współżyc bez zabezpieczenia do 11dc? Potem już się zabezpieczamy i nie wiem czy dobrze robimy. Staramy się trzeci cykl :)

Gość gość
Ja mam syna na 100% z dnia owulacji więc chyba coś w tym jest

Gość gość
Pierwsze słyszę

Gość gość
Myślę, że dobrze celujecie

Gość gość
Wytłumacz tą metodę

Gość gość
Bylo juz tyle razy, wygoogluj planowaie plci.

Gość gość
Wy teraz zartujecie? To przecież jakieś bajki. To NIEREALNE!!!!!!!!!!!

Gość gość
ja mam dwoch synow, obie ciaze planowane. pierwszy syn zostal splodzony dokladnie w dniu owulacji, drugi 4 dni przed :)

Gość gość
Ja też mam synka z dnia owulacji więc może coś w tym jest, ale słyszałam też, że są faceci co mają przewagę np. żeńskich plemników i takie planowanie można sobie o kant...rozbić:D

Gość gość
Ja w to wierzę, to jest bardzo logiczne. Wystarczy zagłębić się w temat :)

Gość gość
Ja mam dwóch synów, za każdym razem sprzed owu 3-4 dni. Moja siostra też chciała synka i uprawiali seks tylko w owu (potwierdzone monitoringiem) i mają córkę.

Gość gość
09:12 jasssne, pisz byle co i byle na odwrót, a kafe przyjmie wszystko ;)

Gość gość
9.18 Ale czemu się dziwisz. Ta metoda zwiększa szansę na daną płeć ale nie daje 100 procent. Więc możliwa jest córka z dnia owulacji.

Gość Cleo1976
Mnie się udało.Ogólnie, im bliżej dnia owulacji, tym większa szansa na syna.Mam 2 synów, jednego z dnia owulacji, drugiego z dnia przed.Natomiast córka poczęła się nietypowo, bo 2 dni po owulacji.Już myślałam, że w ogóle żadnego dziecka z tego nie będzie.:) Stosuj dokładniejsze, niż kalendarzyk metody wyznaczania owulacji-ale teoretycznie, według najlepszego wzoru jaki znam, dni płodne w cyklach 28-dniowych przypadają gdzieś mniej więcej między 7 a 18 dniem cyklu.Owulacja około 14-15 dnia.Tak więc, jeśli chcesz dziewczynkę, powinnaś współżyć bez przerwy gdzieś między 7 a 12 dniem.

Gość Cleo1976
Szanse na dziewczynkę zwiększa też podobno specjalna dieta.Dużo węglowodanów (owoców, warzyw, produktów zbożowych), a niewiele białka.I odwrotnie.Dieta wysokobiałkowa (ryby, mięso, nabiał) ma sprzyjać poczęciu chłopca.Spróbuj.

Gość gość
Mam synow w dniach owulacji a corke 7-9 dzien cyklu. Przypadek, nie wiem.

Gość gość
10:27 przy jakich cyklach?

Gość gość
Ja mam dwie córeczki. Pierwsza nie wiem kiedy doszło do zapłodnienia bo poszliśmy na żywioł. Z drugą córką miałam monitoring i robiłam testy owulacyjne bo nie mogliśmy długo zajść. Zaszliśmy w dzień owulacji, bo wcześniej nie uprawialiśmy seksu ponad tydzień.

Gość gość
Srelum polelum

Gość gość
Pinci minci

Gość gość
Riki tiki

Gość gość
dokladnie to jest tak , ze plemniki zenskie zyja dluzej , wiec teoretycznie robiac probę 4 dni przed owulacja, plemniki męskie do tego czasu już zdechną a żenskie polecą i bedzie dziewczynka, tak bylo u mnie, a w owulacje chlopak, i tez mi sie sprawdzilo , wszystko byłło ukartowane. ale moze byc tez tak, ze załozmy dzien przed owulacja był ostatni stosunek, męskie plemniki szybko umrą, a żenskie sie przebija i nawet po owulacji moze byc dziewczynka, teori na chlopca przed owulacja nie mam rzadnej, chuba .ze własnie facet ma wiecej meskich niz zenskich plemników. znam faceta, ktory miał tylko zenskie i ma 7 córek, dali sobie spokój wtedy z chlopakiem.

Gość gość
Ja w to wierzę, u mnie i u siostry się sprawdziło w 100% a łącznie dzieci mamy 5, Ja 2, Ona 3 :) Ja syna z owu i córke 2dni przed owu, a Ona syna i dwie córki podobnie :)