Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Poród bez bólu

Polecane posty

Gość gość

Jakie macie sposoby na bezbolesny poród? Czekam na jakieś ciekawe pomysły. Nie chciałabym brać znieczulenia, ale jakoś strasznie się boję.

Gość gość
A w szkole rodzenia nic ciekawego was nie uczą? U mnie w szkole rodzenia były różne tam techniki oddechowe, napinanie i rozluźnianie mięśni i takie tam. Moim zdaniem sporo to pomogło. Może poród bez bólu to za dużo powiedziane, ale na pewno to znacznie zniwelowało ten ból i urodziłam szybciej i chyba łatwiej.

Gość gość
Trzeba chodzic na szkole rodzenia tam podaja rozne sposoby ja slyszalam ze masaz krocza bardzo duzo daje i latwiej sie to wszystko rozchodzi przy porodzie

Gość gość
Hipnozy porodowej próbowałaś, albo słyszałaś? http://hipnoporod.hipnosencja.pl/ Najpierw moja siostra z niej korzystała i urodziła bardzo komfortowo. Nie chciało mi się wierzyć zbytnio, bo nie miałam pojęcia o hipnozie, ale jak spróbowałam, to naprawdę dało radę. Było naprawdę komfortowo. Był to mój drugi poród, który był znacznie przyjemniejszy od pierwszego.

Gość gość
Szkoła rodzenia jak dla mnie to był śmiech na sali. Gadali nam takie głupoty, że szkoda gadać.

Gość gość
Masaż krocza się sprawdza, ale w dużej mierze ważne jest nastawienie. Jak idziesz na salę porodową ze strachem to każdy głęboki skurcz czy np nudności będą potęgować uczucie że jest źle

Gość gość
No ja slyszalam na szkole ze jak sie robi cesarke to pozniej musza dobrze jelita na miejsce poukladac i tego trzeba pilnowac bo jak zle uloza to beda problemy.. Hmm nie czaje tego ale ok. Ale duzo tez fajnych pomyslow bylo

Gość gość
Co do cesarki - to prawda. Wiele kobiet ma powikłania. Sory, że to napiszę, ale głupie baby się cieszą "bo będą miały cesarkę", niektóre wręcz płacą łapówki lekarzom, żeby pocięli im brzuch... Powikłania są niekiedy straszne, np. przyrosty narządów. Jestem położną i wiem co mówię. Co do nastawienia, to jest to podstawowa sprawa. Trzeba mieć dobre nastawienia i umieć się relaksować.

Gość gość
Świadomość Polek wzrasta, to i sposoby są coraz ciekawsze. Nie polecam znieczulenia, bo bardzo ogłupia.

Gość gość
A w ogóle leki przeciwbólowe przy porodzie wolno brać?

Gość gość
Czy taki w ogole istnieje? Ja slyszalam o dobrych wlasciwosciach wody- porod w wodzie staje się coraz bardziej popularny. Czy wy zdecydowalybyscie się na taki porod?

Cześć, Ja też chodziłam do szkoły rodzenia przed porodem ale szczerze to podczas porodu mało co się z tego pamięta.. Bo przy tak dużym bólu o wszystkim się zapomina. Ja urodziłam córkę bez znieczulenia. Pomagało mi siedzenie na piłce i prysznic .

Gość gość
Moim zdaniem wazne jest prawidlowe oddychanie przepona co skraca czas porodu.

Gość gość
Ja przed porodem duzo chodzilam plus oddumychalam prawidlowo urodzilam w niecala godzine szczerze mowiac bez bolu. Wczesniej uczeszczalam do szkoly rodzenia.

Gość gość
Oddychanie jest ważne , prysznic tez jest dobry na skurcze . Pierwszy poród miałam bez znieczulenia , drugi ze znieczuleniem , i ten ze znieczuleniem wspominam o wiele lepiej .

Gość gość
Zazdroszcze kobietki wam, ze mozecie rodzic bez bolu. Mam za soba pierwsza i ostatnia ciaze. Bardzo chcialam rodzic w wodzie jednak w naszym kraju to za duze koszty..

Gość gość
Nie ma czegoś takiego ,jak poród bez bólu :( ja na przykład musiałam mieć cesarkę bo był brak postępu porodu więc cesarkę robili w ostatniej chwili .

Gość gość
Aktialnie jestem w 5 miesiacu ciazy i powiem wam, ze boje sie bardzo. Moze mi ktos udzielic wiecej inforamcji na temat porodu w wodzie?

Gość gość
Ja np mialam bezbolesny porod. Moja zlota recepta byla aktywnosc fizyczna mialam nad soba trenera personalnego wszystko z glowa - dodam, ze w ciazy mozna nawet trzeba uorawiac sport.

Gość gość
Ja bałabym się cwiczyc w ciazy..Kiedy rodzilam dziecko sie przekrecilo no i mialam cesarke na szczescie. Duzo mam mnie pewnie bedzie krytykowalo, ze cieszylam sie z cesrki..Wiem jakie niesie konsekwencje gdybym miala drugi raz wybierac jak chce rodzic to bylaby cesarka. Pierwsze dziecko urodzilam wlasnymi silami porod zle wspominam rodzilam cala noc i troche w dzien, personel byl bardzo nie mily a bole jakie przezywalam byly nie do opisania. Jednym slowem przezylam "pieklo". Dlatego mam szacunek do koniet, ktore wola cesarke nie kazde dziecko rodzi sie w "godzine".

Gość gość
Troszke odbiegajac od tematu co sadzicie o obecnosc***artnerow podczas porodu? Moze ich obecnosc wplywa na nasza o psychike i czujemy sie bezpieczniej..

Gość gość
Ja nie chcialam swojego partnera podczas porodu czulabym sie bardziej zle. Czytalam o porodach w wodzie taki porod jest przede wszystkim mniej stresujacy dla dziecka. Jezeli będę miala taka mozliwosc to wybiore porod w wodzie.

Gość gość
Ja uważam ze jeżeli kobieta boi sie rodzic to niech ma cesarkę , choć ja dwa razy rodziłam naturalnie , ale znam dziewczyny które juz np miały cesarki i za drugim razem tez sie na nie decydowały , albo chciały cesarkę bo miały trudne pierwsze porody itd . Ja nie miałam nigdy cesarki ale leżałam po porodzie z kobietami po cesarkach i z opowiadań wiem ze cesarki sa ciężkie tez , cieżko do siebie sie pozniej dochodzi . Pierwszy poród miałam długi , przy drugim zdecydowałam sie na znieczulenie, i dobrze to wspominam . Autorko , nie bój sie porodu , po pierwsze urodzić jakoś musisz przecież , dwa , im bardziej sie będziesz bać tym bardziej będziesz wszystko przezywać i pomysl ze urodzisz to będziesz miec przy sobie swoje dziecko :) poza tym jak juz będziesz w tych ostatnich tygodniach to juz cie ciąża bedzie męczyć i sie juz Czeka na poród . I ile mam tyle historii porodowych i każda ma inny prób bólu itd

Gość gość
Lepiej jeżeli ktos przy tobie był przy porodzie . Przy mnie był mąż i było mi lepiej , rodziłam w sumie 10 h , jak urodziłam to spotykałam na korytarzu dziewczynę która płakała do telefonu i prosiła mamę zeby do niej przyjechała bo ona sie boi :/

Gość gość
Trzeba brac przyklad z trenerek dobierac diety i cwiczyc a i bole podczas porodu nie będą straszne.

Gość gość
Ja nie wyobrazam sobie rodzic sama, mam za soba jeden porod i zle go wsponinam gdyby nie moj maz to chyba bym tam oszalała. Personel nie byl mily to byla moja pierwsza ciaza i bardzo się balam. Kobieta obok doradzila mi zeby spacerowac i duzo mi to pomoglo.

Gość gość
Slyszala ktoras taka teorie, ze dzieci urodzone w wodzie sa bardziej spokojne i pogodne? Moze cos w tym jest, dziecko urodzone w wodzie nie przezywa szoku. Natomiast co do bolu jaki my odczuwamy podczas porodu jest w wodzie zdecydowanie mniejszy.

Gość gość
Ja podczas bolu duzo krzyczalam po znieczuleniu bole staly mi sie obojetne.

Gość gość
Na ból najbardziej pomaga morfina, ale w polskich szpitalach nie chcą dawać morfiny, niezależnie od przypadku. Co do przygotowania do porodu, to najbardziej pomaga fisting pochwy. Wtedy główka dziecka przejdzie przez pochwę bez problemu.

• NAJŚWIEŻSZE

• 0
      Hej