Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mycie rąk

Polecane posty

Gość gość

Czy gości myją ręce zanim się bawią z Waszymi dziećmi? Np. Babcia, dziadek, ciocia, wujek, koleżanka, itd. Czy raczej przychodzą i przy wejściu nie myją ręce? Spodziewasz się że pani z przedszkola też stosuje podstawowe zasady higieny? Niektórzy ludzie przychodzą, wiedzą że jest zasada mycie rąk przy wejściu i nie myją. Może nie przeszkadzało by tak bardzo gdybym nie wiedziała o tym że po skorzystaniu z kibla nie myją też ręce. Moje dziecko ma rok i ciągle trzyma ręce swoje w buzi, dlatego wolę jak ktoś myje ręce przed zabawa z nim. Jak wygląda u was?

Gość gość
Ja zawsze myję ręce po przyjściu z dworu do domu i do kogoś, i tego samego uczę dziecko,ale większość ludzi to brudasy. 90% gości którzy przychodzą do nas nie myje rąk po przyjściu, ja się denerwuję,ale głupio mi zwracać uwagę....

Gość gość
nie rozumiem problemu, jesli chcesz, zeby goscie myli rece to im to powiedz. Jak corka byla mala to mowilam gosciom, ze w lazience jest plyn do dezynfekcji i ze maja go urzyc po umyciu rak, nigdy nikt sie nie obrazil...

Gość gość
Ufff :D kolejny powod zeby nie miec bachorka :D

Gość gość
Ja przychodzac do siebie i do kogos innego zawsze myje rece, nawet tam gdzie nie ma dzieci. Po wejsciu do pracy tez zaraz myje rece dopiero wtedy robie sobie kawe. Taki nawyk i juz.

Gość gość
Tu autorka nie chodzi mi o dezynfekcji ale raczej prostą higienę. Ja zwróciłam uwagę dużo i dalej nie robią tego. Usłyszałam że dziecko potrzebuje ich bakterie (dziadek) usłyszałam że jestem nadwrażliwa(babcia) i ciotka się obraziła. I za każdym razem jak nie powiem przy wejściu idźcie umyć ręce jak chcecie z nim się bawić to nie pójdą. Nawet przed tym jak miałam dziecko wiedziałam że idąc do dziecka trzeba umyć... Robią że mnie wariatka a ja chcę tak samo nauczyć dziecko że należy umyć ręce po przyjściu so domu itd

Gość gość
to im to powiedz

Gość gość
Moja teściowa na porodówkę jak weszła to prosto do dziecka z brudnymi łapami.... musiałam ją upomnieć,żeby umyła ręce zanim dotknie.

Gość gość
Powiedziałam. I mówię za każdym razem ale narzekają i pozatym ilez można? Wiedzą jaka zasada i nadal narzekają bo wychowali już swoje to wiedza lepiej. Kiedy wyluzowaliscie z tym? W sensie ile miało dziecko jak przestałas prosić o myciu rąk?