Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mgoniek

Odmowa szczepień w 1 dobie: gdzie w Krakowie bez problemu

Polecane posty

Gość mgoniek

Witam. Mam pytanie do mam, które rodziły w Krakowie i odmówiły szczepień w 1 dobie. Czy miałyście jakieś problemy w szpitalu z tego powodu czy była to formalność? Proszę o podanie gdzie rodziłyście i gdzie ew. był problem. Ja swoje pierwsze dziecko rodziłam w Niemczech i tam pierwsze szczepienie było w 3 miesiącu życia. Chciałabym podobnie zaszczepić drugie dziecko, nie zaraz po porodzie. Będę wdzięczna za informacje. To co stało się w szpitalu w Białogardzie wstrząsnęło mną i zastanawiam się czy w Krakowie też byłoby podobnie. Z tymże, że mnie chodzi tylko o szczepienia. Proszę o rzeczowe odpowiedzi, za głupie komentarze dziękuję.

Gość gość
Pochodź po szpitalach i popytaj.

Gość gość
Ja odmówiłam szczepienia na wzw b , nie było problemu tylko zgłaszają to do sanepidu, a z tamtad nikt się ze mną nie kontaktował, zawsze możesz powiedzieć ze chcesz szczepić szczepionka 6 w 1 wtedy ta dawka po porodzie jest zbędna, jedna lekarka na obchodzie przyszła mnie spytać o ten brak zgody i mnie ochrzanila ze ustalam sobie prywatny kalendarz szczepień, co do szczepienia na gruźlicę to poszukaj sobie ośrodka w Krakowie który później zaszczepi ci dziecko, ta szczepionka jest dostępna w szpitalach i nie każda pielęgniarka umie ja dobrze wstrzyknac dlatego szczepia bcg w szpitalu

Gość gość
Rodziłam w Zeromskim w tym roku. Ja szczepilam dziecko, ale kolezanka z sali nie. Dala oswiadczenie i zadnego problemu z nie szczepieniem nie bylo. Dodam jeszcze, ze w tym szpitalu nie szczepia w pierwszej dobie tylko w dzien kiedy wychodzi sie ze szpitala. Ja spedzilam tam 5 dni i dopiero wtedy syn byl szczepiony.