Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Wybór profilu licealnego

Polecane posty

Gość gość

Cześć wszystkim, niedługo będę musiała podjąć pierwszy, dosyć poważny wybór i być może będzie miał powiązanie ( tzn.chciałabym żeby miał) z moją pracą w przyszłości. Jak się domyślacie chodzi o wybór nie tyle szkoły, ale profilu licealnego. Technikum nie biorę pod uwagę mimo to, że nie jestem orłem, ale jestem systematyczna, co gra ogromną rolę dlatego uważam, że mimo ocen, które nie są najgorsze z góry zakładam, że dam radę ;) Nie wybieram się do najlepszej szkoły, raczej przeciętnej, ale lepszej niż gorszej, także krążą różne opinie. Jednak nie mam pojęcia na jaki profil się wybrać (?) Chciałabym posłuchać opini innych osób, co nie oznacza, ze się nimi będę sugerowała. Od razu dodam, że nie lubię historii i Wosu. Są to dla mnie najgorsze możliwe przedmioty, w ogóle mnie to nie ciekawi, lekcja jest dla mnie prawdziwą męczarnią jak i przygotowywanie do sprawdzianow, mimo ze mam z tych przedmiotów 4. Dodam, że chce mieć zawód z przyszłością i żeby pensja była godna wykonywanej pracy. Ostatnio bardzo poważnie myślałam nad profilem biol-chem, ale zdania na ten temat są mocno podzielone, sama nie wiem co mam zrobić. Jedni mówią, ze jest bardzo ciężko i wychodzą bez zawodu i z nieznaną maturą, inni, ze klasa godna polecenia i z przyszłością. Podobno jest bardzo duzo 'kucia' (?) Nie wiem czy dma sobie radę, moze zmarnuję trzy lata nauki, a wtedy mogłabym być na innym profilu radząc sobie spokojnie. Dodam, ze zawsze rzucam się na głęboką wodę. W tym roku polubiłam trochę chemię, miałam z niej prawie 4 w tamtym roku, nie wiem czy dam radę i biologia prawie 4 :/ Sądzę, że biologia jest dosyć przyjemna, wchodzimy w genetykę ( wcale nie taka zła). Nie piszcie, żebym poszła na humana, odrzucam to z daleka z braku zainteresowania. Języki są w miarę okej z angielskiego mam 4 niemieckiego stać mnie na 6, nie muszę się go w ogóle uczyć, żeby umieć. Wystarczą informacje z lekcji, ale według mnie profil bez przyszłości. Nie mam problemu z matematyką mam z niej 4 bez wysiłku, ald jest połączona z fizyką lub informatyka, nie lubię. Jeśli możecie podawajcie też predyspozycje zawodowe z danego profilu. Buźka :*

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować