Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czterolatek uzalezniony od tableta..czy to mozliwe?

Polecane posty

Gość gość

mam sasiadke ,ktorej czterolatek ciagle siedzi na tablecie i gra w rozne gry.. kiedy nie ma nagle internetu albo slabe łacze wpada on w furie ,że nie moze grac i bije rekami po stole.. kolezanka zeby miec swiety spokoj zawsze dawala mu tablet i tak sie nauczyl ,że bez tabletu ani rusz. czy wg was to normalne,żeby tak wychowywac dzieci i dawac im od malego tablet?

Gość gość
Tak to jest normalne. Głupia jesteś czy co? Po co w ogóle zadajesz takie pytania

Gość gość
Dla mnie to chore, tak samo jak pozwalanie dzieciom na siedzenie przed tv całymi dniami. Leniwe matki wyręczają się ogłupiaczami, nie porysują z dzieckiem, nie poczytają książki - a efekty widać - właśnie nadmiar agresji itp zachowania

Gość gość
Oczywiście że to możliwe. Mój też był uzależniony. Pozwalalam chwilę pograć a K miałam chwilę relaksu. Ale to nie jest dobra droga. Teraz jest na odwyku. ..i jest dużo lepszym dzieckiem. Jak za dużo tv czy właśnie tablety to agresja.

Gość gość
Ja z moja trzylatka duzo rysuje, czytam, opowiadam, bawimy sie ciastolina i ukladamy klocki. Ale ona chce zebym ja sie nia zajmowala non stop bez przerwy. Ostatanio tez daje jej tablet i mam swiety spokoj. Nie Potrafie nia zajmowac sie 100% czasu naprawde mam dosc a ona wyje jesli zostanie na sekunde bez zajecia

Gość gość
Oczywiście. Mało osób zdaje sobie sprawę jak pisane są gry. Są pisane wykorzystujac wiedzę o procesach biochemicznych zachodzących w mózgu podczas wykonywania pewnych czynności i odpowiedzi. Działa to tak samo jak uzależnienie od kokainy. Moje dzieci nie grają w żadne gry na urządzeniach mobilnych. Na komputerze raz na jakiś czas ale ponieważ nie sa uzależnione nie ciągnie ich do tego.

Gość gość
Porazka wychowawcza mamusiek XXI wieku... Da tablet zeby miec swiety spokoj...