Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy program 500 plus działa

Polecane posty

Gość gość

Czy według was ten program działa ? W waszej okolicy widzicie więcej rodzin z dziećmi ?

Gość gość
Ja widze tyle samo, co zwykle. Co prawda wiele moich kolezanek rodzi teraz dzieci, ale po prostu wchodzimy w ten wiek, gdzie sie zaczynaja sluby, kredyty i dzieci (okolice 30).

Gość gość
Czytałam, że w tym roku urodziło się bardzo dużo trzecich dzieci. Myślę, że jeżeli rodzina wahała się czy zdecydować się na trzecie dziecko, to perspektywa otrzymywania dodatkowych 500 zł pomogła podjąć decyzję.

Gość gość
u nas działa wszędzie aż do obrzydzenia bab z brzuchami :-o

Gość gość
dziś dokładnie

Gość gość
Podobno jest jakiś wzrost urodzeń ale nie wiem czy to przez ten program. Teraz poniekąd wypada też ostatni dzwonek dla kobiet z wyżu demograficznego z początku lat 80 i też to mogło przyczynić się do wzrostu urodzeń.

Gość gość
U nas nie ma duzo. Tak jak zawsze.

Gość gość
Obserwację są zależne od tego gdzie mieszkamy. Jak ktoś mieszka na jakimś nowym osiedlu z młodymi małżeństwami to pewnie widzi dużo kobiet w ciąży i małych dzieci. Ja mieszkam w małym, raczej wyludniającym się mieście i w zasadzie kompletnie nie obserwuje wzrostu ilości ciąż/dzieci.

Gość gość
to tylko pieprzone głupie baby sie rozmnażają dla 500+,

Gość gość
Program działa tylko potrzeba zmiany aby na 1dziecko też dostawali rodzice.Może wtedy zdecydują się na drugie.Jednak jest różnica 500zł przy dwójce a 1.000zł przy dwójce

Gość gość
Gościu z 14:40 - masz rację. Do mojego domu po oddaniu wprowadzały sie prawie tylko młode małżeństwa i po kilku latach był wysyp dzieci. Teraz kobiety z wózkami widuję sporadycznie.

Gość gość
U nas zawsze był duży przyrost naturalny (N.Sącz) więc nie wiem czy program coś działa czy nie ale faktycznie rodzi się u nas bardzo dużo dzieci od zawsze.

Gość gość
Moim zdaniem, to dobrze że Państwo coś robi w sprawie przyrostu ilości nowych obywateli. ZUS nas tak okrada,że dobrze że rodzi się więcej dzieci, bo za 20-30 lat przejdziemy na emerytury i może nie będą one głodowe.... Faktem jest,że każde dziecko jest ważne i powinni wymyślić bardziej sprawiedliwe rozwiązanie, żeby każdemu coś się należało. Miłego dnia :)

Gość Ale to juz było
Co z tego że rodzą po kilkoro dzieci? Skoro te dzieci są bez przyszłości.Bida rodzi bide.