Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bardzo niska waga dwulatki

Polecane posty

Gość gość

Moja córeczka ma 2 latka i waży 8700. Jest sporo poniżej siatki centylowej. Zamartwiam się tym, gdyż mimo, że jest energiczna, pogodna, pięknie się rozwija i ma dobre wyniki, to ta waga jest tak szokująco mała, że nie umiem uwierzyć, że to po prostu "taka uroda". Oczywiście dziecko jest pod opieką endokrynologa, wykluczyliśmy m. in. celiakię, a teraz czeka nas kontrola u gastrologa. Córka nie była wcześniakiem, wagę urodzeniową miała 3 kg. Czy ktoś jeszcze ma taką drobinkę?

Gość gość
Oj faktycznie malutko....moj wczesniak z 26tyg.780g.wazyl na 2latka 11kg. dobrze ze szukasz przyczyn ale moze faktycznie taka jej uroda :-)

Gość gość
Znam dziewczynke 2 latka taka drobna. Okazalo sie ze ma refluks i zgage i przez to jadla malo, niespokojnie spala, pchala podczas jedzenia rece do buzi ( pewnie ja zgaga meczyla). Po wprowadzeniu leczenia apetyt jej sie poprawił. Ale corka je duzo a tak malo wazy czy je malo i jest taka drobna ? A jak to sie ma do wzrostu?

Gość gość
Zakładalas już taki temat i wtedy też odpisałam. Moja córka w czerwcu skończyła 2 lata, waży teraz 10 kg. Przebadana wzdłuż i wszerz, taki typ po prostu. Ważyła przy urodzeniu 2800, urodzona w terminie. Poczekaj na tego gastrologa, ale takie dzieci też chodzą po świecie;-) Moja córka również rozwojowo jak najbardziej do przodu, po prostu jest drobna. Starszy syn również jest chudy, ale oboje nie mają czasu jeść, wiecznie w ruchu.

Gość gość
Odpowiadając - córka bardzo słabo jadła, byla okropnym niejadkiem, ale to sie ostatnio zdecydowanie poprawiło. Od ponad miesiąca je naprawdę dużo, ale nadal nie tyje. Jest niska, wzrost na 3 centylu, ale waga dużo poniżej. Rodzina owszem, niewysoka. Syn z kolei tez jest bardzo niski jak na swój wiek, ale waga w normie, choć on a kolei bardzo dużo je, a jest szczupły.

Gość gość
no to raczej po prostu masz drobne dzieci, przeciez i takie są :)

Gość gość
Podstawowe pytanie: jakiej budowy jesteście Ty i Twój mąż? Może taka jej uroda odziedziczona po którymś z rodziców? Mam koleżankę, której córka jest taka właśnie malutka drobniutka, bo ona sama mierzy 155 cm i waży jakieś 45 kg.