Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malinowamalina

Jak odciągnąc faceta od gier??!!!!

Polecane posty

Gość malinowamalina

Mój facet ma 26 lat a ciągle gra w debilne gry tym gorzej ze preferuje on w większości jakieś gry fantasty, trochę to żałosne ze dojrzały facet po studiach pracujący tworzy sobie jakieś elfy wiedzminy czy czarodziejów i bije wirtualne powtorki .. . Ma 26 lat a nie 16 ! Na szczescie nie zaniedbuje obowiązków, ale i tak moglby przestać, jest tyle innych ciekawych zajec, trochę Mi za niego wstyd, koleżabka trochę to wysmiała i powiedziała, że współczuje, jej chłopak na szczęście nie gra. Matce nawet się nie przyznam, myślą, że Wojtek jest dużo dojrzalnszy. Nie wiem dlaczego, ale jak wlacza gre to strasznie ja się denerwuję, ma komputer a i tak kupil sobie konsole i wtedy zaczęłam się bać, czy to juz nie uzależnienie. Nie wiem co robić, mam ochotę aż połamać mu te pudła, ale wiadomo, że nie odwaze sie, może pokazać mu jakieś realistyczne filmy lub książki?

Gość gość
przestan narzekac. Mogly wychodzic i chlac ze znajomymi i wtedy tez by nie bylo ok. poczytaj poradniki o tym jak gry pomagaja ze stresem. Z taka baba to ja bym juz dawno nie wytrzymala. nie dziwne ze gra.

Gość gość
Ile czasu na dobe spędza na graniu? bo jeśli nie jakoś skrajnie długo i ma też inne zajęcia to uważam że to nieszkodliwe. Jeden coś kolekcjonuje, drugi czyta, trzeci wędkuje a czwarty gra. Byle tylko mieć zdrowy umiar a nie zmieniać hobby w obsesje:o

Gość gość
Strzelanie z łuku to fajne hobby.

Gość gość
Nie wiem co taki ogarnięty chłopak robi z taką tępą dzidą. Serio. Tyle jest normalnych lasek, które czytają fantastykę, nie mają posranych, karynich problemów, a on musiał sobie wybrać właśnie karynę. Smutne to.

Gość gość
Haha. Jak dorosły facet zajmuje się czymś takim to faktycznie jest śmieszne.

Gość gość
pewnie jesteś takim marudnym typem który chciałby robić tylko to czym można się chwalić przed znajomymi:D gry nie bo jak dzieciak a jakby zbierał znaczki to zapewne uważałabyś że ma hobby jak dziadek i też byłoby zle

Gość gość
Tak, dorosły facet może tylko oglądać piłkę nożną w tv. To jest z******ta pasja. Na motorze jeździć - nie, bo niebezpieczne. Restaurować oldtimery - nie, bo drogie i czasochłonne. Grać w teatrze - nie, bo niemęskie. Interesować się fantastyką - nie, bo dla dzieci. Widać, że książki fantasy w rękach nie miałaś, wiedziałabyś, że to nie dla dzieci. Mogłabym napisać parę słów o intertekstualności tych światów, o języku, o sposobie budowania świata, który jest o wiele lepszy niż w tzw. realistycznych książkach. Ale to będzie rozmowa ze ślepym o kolorach, więc lepiej nie. Konkluzja jest taka - daj chłopu żyć. To, że lubi dobrą literaturę i pięknie zrobione gry tonie jest nic złego. Strzelanie z łuku to kapitalna sprawa, powinnaś kiedyś spróbować.

Gość malinowamalina
Gość z 15.24, fajnie ze się ze mną zgadzasz, każdy dojrzały człowiek zareaguje podobnie a on tego nie widzi

Gość gość
Ty nie jesteś dojrzała, ty jesteś stara charakterologicznie.

Gość gość
Podaj choć jeden powód dla którego nie należy zajmować się sprawami śmiesznymi.

Gość gość
Bo to niedojrzałe! On jest już taki stary i poważny, że może się zajmować tylko najpoważniejszymi rzeczami na świecie! Jestem gdzieś na oko 10 lat starsza od niej i nie mogłabym funkcjonować jako taka stetryczała gilejza.

Gość gość
Kierva! mój dziadek ma 86 i siedzi na kompie i gra, a babcia lata ze scierką i go bije bo uważa ze NIC NIE ROBI :D

Gość malinowamalina
Pomoże ktoś na serio????

Gość gość
Pomoz sobie sama. Jezeli partner nie zaniedbuje obowiazkow ani zwiazku, to jego sprawa i prawo, jakie ma hobby. Dla ciebie i towich znajomych moze byc smieszne, ale twoj partner ma monopol na swoje zainteresowania i nikomu nic do tego.

Gość malinowamalina
A i chętnie bym wyrzuciła konsole ale będzie wiadomo ze to ja i jeznak nie miałabym odwagi Do tego jednak dużo to kosztowało,lepiej sprzedać

Gość malinowamalina
Podbijam

Gość malinowamalina
Czy jakaś kobieta ma może podobny problem???

Gość gość
Ja mam 30 lat i gram w Asphalt 8 na laptopie i w emulowane wersje na PC gier arcady typu Metal Slug, Street Fighter itd. I jakoś dziewczynie to nie przeszkadza :classic_cool:

Gość gość
A jak 45-letnia baba nonstop gra na smartfonie to wtedy jest OK?

Gość malinowamalina
Nie uwazam ze to jest ok, nic takiego nie pisałam

Gość gość
No dobra, jeśli chcesz coś zdziałać, to zapewnij mu jakąś inną rozrywkę. Chodź z nim do różnych lokali gdzie są rzutki, kręgle, itd., zabieraj go na boisko do piłki nożnej albo do koszykówki, zagraj razem z nim, staraj się go wyciągać z domu i zapewniać mu jakąś alternatywną rozrywkę.

Gość gość
kazdy robi to co lubi i chuuj ci do tego

Gość malinowamalina
Up

Gość malinowamalina
Tylko on piłek nie lubi, tylko ten łuk i czasem rower, w sumie na dwór tez wychodzi ale też gra i nie mogę na te gry patzec Nie wiem czemu po prostu strasznie mnie to złości bo jednak nie jest to wcale pozyteczne hobby i nie ma w nim nic zachwycającego