Gość Klaudiad Napisano Wrzesień 21, 2017 Cześć dziewczyny!;) Spotkała mnie trudna sytuacja przeżyłam ciążę pozamaciczną. Jestem po laparoskopi, na szczęście zachowany jajowód. Chciałam was zapytać jak było u was z kolejnym staraniem? Ile czasu czekałyście czy robiłyście badanie na drożność jajowodów? Jestem bardzo pozytywnie nastawiona na kolejne starania o dzidziusia, chciałabym jak najszybciej ale jestem dopiero tydzień po operacji. Czy według was nieodpowiedzialnym jest staranie o dziecko bez badania drożności jajowodów? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 21, 2017 Ja jestem po cp. Po niej urodziłam dwoje dzieci, podobnie jak moje koleżanki po cp, więc spokojnie będzie dobrze :) Mi lekarz po laparoskopii pozwolił zacząć się starać po 2 miesiącach, zaszłam w 3 cyklu starań :). Z reguły można szybko wznowić starania, bo przy laparoskopii nie rozcina się powłok brzusznych Raczej po jednej co nie robili się hsg czyli drożności jajowodów, poza tym przy laparoskopii też to jakos można sprawdzić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 21, 2017 Jakie miałaś obiawy ciazy pozamacicznej? Kiedy się dowiedzialas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Klaudiad Napisano Wrzesień 21, 2017 Przede wszystkim krwawienie codziennie to był główny objaw, żadnego bólu nie czułam dowiedziałam się o ciąży dokładnie w 7 tygodniu. Czułam, że jest coś nie tak skoro beta była wysoka a nie było widać pęcherzyka w macicy... niestety tak przeczuwałam, że to pozamaciczna a lekarze ciągle kazali mi czekać w końcu sama pojechałam na SOR i tam znaleźli zagubiony pęcherzyk w jajowodzie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Klaudiad Napisano Wrzesień 21, 2017 OOO bardzo dobra informacja o tych zdrowych dwóch ciążach podniosła mnie na duchu :) to teraz troszeczkę muszę poczekać i znów działać. :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 21, 2017 A jak miałaś krwawienia to potrzebowałas podpaski czy wystarczyła wkładka? Nic zero bólów brzucha? kucia? Miałaś obiawy normalnie jak w ciąży np. Ból piersi? A beta ładnie ci rosła ? Przepraszam ale sama się boje on swoją ciążę jestem w 5 tyg i swiruje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Klaudiad Napisano Wrzesień 21, 2017 Korzystałam z wkładek wykorzystywałam ok 3 dziennie, żadnego bólu nic nie czułam ale każdy przechodzi inaczej. To nie były takie lekkie plamienia brązowe tylko ewidentnie krwawienie. Beta mi rosła ładnie dlatego lekarze myśleli, że wszystko ok. Ból piersi był i zrobiły się żylaste... Byłaś już u lekarza na potwierdzeniu ciąży ja byłam pierwszy raz w 5 tyg i 3 dniu od miesiączki i nic nie było widać i już lekarz powiedział, że pęcherzyk powinien już być. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 13, 2017 Hej! Ja miałam usunięta cp 24 mają. Jajowod zachowany. Lekarz na wizycie kontrolnej mówił że prawie owulacja się zbliża z lewej strony i żeby próbować. No i się udało, zaszlam w ciążę w pierwszym cyklu po laparoskopii. Obecnie jestem w 20 tygodniu. Bardzo się cieszę z dzidziusiem wszystko dobrze. Życzę powodzenia w nowych staraniach. Napewno cp nie przekreśla szansy na maciezynstwo. Pozdrawiam ZUZA Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Młoda 25 0 Napisano Maj 29, 2021 (edytowany) Cześć ja również przeżyłam cp tylko że ja miałam usuwane przez cc i minęło pół roku, a ja w ciążę zajść nie mogę . Jeśli nie zajde do roku czasu to co robić w sensie jakie badania ??? Boję się trochę że mogę być bezpłodna ... Ja chcę mieć przynajmniej z dwójkę dzieci ...:( Robiłam drożność jajowodów i wszystko jest ok więc skąd to wszystko? Edytowano Maj 29, 2021 przez Młoda 25 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
takesugar 4 Napisano Maj 30, 2021 uwazam ze najlepiej sie przebadac z partnerem, hormony, plemniki. probujcie, nie traccie szansy, sprobujcie do seksu prefert zel wspomagajacy poczecie i powodzenia 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach