Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Poród w 33 tygodniu

Polecane posty

Gość gość

Proszę o pomoc, czy któraś z mam urodziła w 33tc? Czy wszystko dobrze się skończyło? Czy znacie takie przypadki? Jestem w 32t4d ciąży, szyjka macicy jest zgładzona, rozwarcie na palec. Mówią że mogę urodzić do tygodnia albo do do miesiaca. Boje się.

Gość gość
Poczytaj sobie tematy o wcześniakach, oczywiście jest wiele takich przypadków. Przygotuj się psychicznie do porodu, dowiedz się, jak zawalczyć o laktację, zadbaj o laktator, który będzie Ci bardzo potrzebny, by wspomagać maluszka swoim mlekiem, zwłaszcza na początku. Leżałam z dziewczyną, która urodziła w 30tc (ona leżała 5dni po odejściu wód) i jej dzielna córeczka jest z nią już w domu, zdrowa. 33tc, to naprawdę już silne dziecko. mi lekarze "kazali wytrzymać" do 32tc, a końcu urodziłam w terminie. A z rozwarciem na 4cm chodziłam 2 tygodnie, zajmując się równocześnie 3latkiem, więc nawet nie poleżałam. Więc głowa do góry i naprawdę może być różnie, możesz jeszcze długo pochodzić.

Gość gość
Dziękuję, mam nadzieję że choć do 37tc uda się dotrwać. Dałam synkowi szlaban na miesiąc:-)