Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nietrzymanie moczu

Polecane posty

Gość gość

Minęło już dwa miesiące od naturalnego porodu. I od tamtej pory mam pewien problem. A ten problem to taki że nie trzymam moczu. Popuszczam nie świadomie że nawet nie wiem kiedy porostu widzę na wkladce nie wielka ilość moczu. Dziecko ważyło 3300 kg. Co mam robić i czemu tak wycieka ten mocz?

Gość gość
Moja wkładka też czasem pachnie moczem, moje dziecko ważyło 3500. Ale nie czuję żebym popuszczała

Gość gość
Trzeba bylo nie zalowac na cesarke, to bys teraz nie popuszczala. Juz ci to nie minie.

Gość gość
Trzeba bedzie pocwiczyc miesnie kegla ewentualnie sa leki ale takie od lekarza wiele kobiet ma taki problem na szczescie regularne cwiczenia bardzo pomagaja

Gość gość
Do pol roku po porodzie powinno minac.

Gość gość
Poćwicz mięśnie Kegla.

Gość gość
Taa. Pol roku... Mojej kolezance juz 1,5 roku "przechodzi"

Gość gość
14.58 No tak, bo cesarka to luksus jakich mało. Szrama na brzuchu, że wstyd na plaży się pokazać

Gość gość
Gdybym nawet nie miała co robić z pieniędzmi i miałabym możliwość na cesarke to bym się nie zdecydowała na to. Poród siłami natury to doświadczenie do końca życia każda kobieta po naturalnym porodzie może czuć się dumnie po mimo tych bólów. W moim przypadku 3 h okropne bóle i po wszystkim a po cesarce dopiero jest męka i tydzień leżenia jak nic i do tego blizna do końca życia. Cesarka na własne żądanie to głupota to już wolę popuszczac

Gość gość
Na kafe śmieją się z kobiet, które gloryfikują poród sn. Ale ja widzę, że tu na forum coraz więcej kobiet uważa się za nowocześniejsze, bo miały cesarkę. I najbardziej krzyczą, te które wcale nie miały wskazań, ale załatwiły ją sobie "pod stołem". Ja rodziłam sn i jestem zadowolona, tym bardziej że miałam znieczulenie i nie bolało. Kobiety rodzące sn są tutaj obrażane, obśmiewane, że niby mają rozciągniętą pochwę, nie trzymają moczu i takie tam. Kobiety, które załatwiły cesarkę szukają dla siebie usprawiedliwienia.

Gość gość
17:20 trudno się z tobą nie zgodzić. Ja dodam od siebie, że jak ktoś miał przed ciążą flapsy w pochwie, to w czasie ciąży się same osłabią. I CC nie pomoże.

Ja rodziłam dwoje dzieci po 4 kilo i dopiero przy drugim miałam ten problem. Nie wiedziałam się w wieku 32 lat z wkładkami chłonnymi i tym podobne. Zapisałam się na konsultację do doktora Piotra kowalskiego - urologa z przychodni w Łodzi z Tatrzańskiej i został przeprowadzony zabieg laserowy. Teraz nie mam żadnego problemu i polecam każdej kobiecie taki zabieg dla lepszego komfortu życia.

Gość gość
"Poród siłami natury to doświadczenie do końca życia każda kobieta po naturalnym porodzie może czuć się dumnie po mimo tych bólów. " Rodziłam sn. Nie, nie jestem z siebie dumna. Oddałabym całe to "mistyczne" doświadczenie za możliwość trzymania stolca. Póki co- czekam na operację naprawczą o***tu. Poród był najgorszym doświadczeniem w moim życiu. Nigdy więcej żadnych dzieci.

Gość fizjo
Hej :) Bardzo proszę o pomoc w wypełnieniu ankiety do pracy mgr. Może macie w swojej rodzinie mamy, ciocie, babcie, które cierpią na ten problem i mogłyby poświęcić chwilę na uzupełnienie. Wiem, że problem dość wstydliwy, dlatego też jeszcze bardziej proszę o pomoc, bo niełatwo o grupę badawczą. Z góry dziękuję :) https://www.survio.com/survey/d/S8J6O5L9D9F0A3M1C

Gość Makijanka
Sama na sobie przekonałam się jak bardzo uciążliwe jest nietrzymanie moczu u kobiet. U mnie skończyło się to zabiegiem laserowym bo ćwiczenie mięśni kegla oraz leczenie farmakologiczne nie poskutkowało. Przy tej dolegliwości duży komfort zapewniały mi specjalne podpaski- http://www.tena.pl/tenalady/produkty/Ochrona-dla-kobiet .Dzięki nim nie martwiłam się,że zmoczę sobie ubranie i narobię wstydu przy rodzinie oraz wychodząc do sklepu.