Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

piszę właśnie cv i proszę o radę

Polecane posty

Gość gość

bo mam taką sytuację że do 2015 roku prowadziłam zakład fryzjerski i od tego czasu nadal pracuję w tym zakładzie z tym że nie jest on rejestrowany na mnie tylko na męża a ja oczywiście pracuję tam bez żadnej umowy. I teraz nie wiem jak mam napisać w cv: lepiej napisać że od 2009 do 2015 miałam zakład i potem do teraz już nic nie mam do wpisania czy lepiej napisać od 2009 zakład fryzjerski i nie pisać daty końcowej?

Gość gość
po co masz pisać jak ciebie tam nie ma bo nie masz umowy i nie dostaniesz świadectwa pracy :O masz ubezpieczenie zdrowotne?

Gość gość
gość dziś toć świadectwa pracy i tak nie mam bo w własnej działalności nie ma świadectw pracy.

Gość gość
no to jak mam wpisać? nikt mi nie doradzi?

Gość gośćśćć
ja bym wpisała zgodnie z prawdą datę zakończenia, a jak zapytają dlaczego masz taką przerwę w cv to możesz wytłumaczyć

Gość gość
ojojoj to bm im musiala tłumaczyć, nie mogłam dalej prowadzić zakładu ani czesać klientki. z mężem mi się nie układało i w alkoholizm popadłam , jak na kacu znerwicowana i z trzęsacymi się rękami miałam fryzury modelować?

Gość gość
ja tam nie wiem, jak pracujesz, to pracujesz tak czy siak. tylko ten czas u siebie wpisalabym fryzjerstwo tu i tu i ze u siebie, a potem kiedy pracowalas u meza to tak samo fryzjerka tu i tu. no chyba skojarza nazwisko. wazne chyba, ze ciagle praktykujesz zawod. tez bylam jakis czas bez pracy, ale tacie nieoficjalnie pomagalam w firmie i to wpisuje, bo przeciez cos robilam, jakies doswiadczenie zdobywalam. jak sie zapytaja no to powiem. co z tym zrobia to ich sprawa. przeciez pracujesz u meza, a nie w szopce za chata..

Gość gość
gość dziś a co tu tłumaczyć każdy kto ma jakieś pojęcie wie że jak jest w rodzinie jakiś mały zakład to zazwyczaj jest rejetrowany na kogoś kto ma już inną pracę na etacie bo wtedy za zakład płaci się tylko skladkę zdrowotną. A członek rodziny pracuje bez umowy w tym właśnie zakładzie i w ten sposób w domowym budżecie miesięcznie zostaje 900 zł.

Gość gość
napisz tak jak bohater programu "chlopaki do wziecia" we wczorajszym odcinku. "zainteresowaania-ogladanie telefizji,slcuhanie disko polo,dokramianie kotow",mycie telarzy po obiedzie,prasowanie ciuchów ."wykrztałcenie gimnasjalne,dowidczenia brak.

Gość gość
nie no chyba jednak napiszę że do 2015 miałam zakład i już nic więcej nie będę pisać a jak zapytają co robiłam dwa lata to im powiem że nadal pracowałam w zawodzie, tylko nie mam na to papierów

Gość gość
pisz prawdę, bo jak napiszesz tylko od 2009 bez daty końcowej to będzie wyglądało tak że nadal masz tę działalność, lepiej napisać tak jak jest naprawdę

Gość gość
ubezpiecz się w KRUSIE a nie w pośredniaku

Gość gość
tu nie mowa o ubezpieczeniach

Gość gość
a gdzie sie starasz o prace?

Gość gość
no w zakładzie fryzjerskim

Gość gość
no to chyba lepiej zebys wpisala, ze nadal pracujesz, bo to znaczy, ze nie masz przerwy w zawodzie i nie wypadlas z obiegu. licza sie Twoje umiejetnosci. a umowy umowami. napisz, ze pracujesz w firmie meza i tyle.. przy rozmowie im od razu wytlumacz o co chodzi.

Gość gość
dobra rada. W koncu pracodawcy też znają nasze polskie realia. A dobre porady odnośnie cv czy listu motywacyjnego można tutaj znaleźć https://list-motywacyjny.pl. Na tym portalu macie gotowe szablony, dzięki którym można stworzyć w pełni profesjonalne dokumenty.