Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cOOle at home TM

MY Polacy jesteśmy za Unią Narodów, a nie za IV Rzeszą!

Polecane posty

Gość cOOle at home TM

Trzeba być ostrożnym, uważnym i czujnym, bo IV Rzesza czyli Unia Niemiecka to nowa forma realizacji nieubłaganego Drang nach Osten. Nie do takiej Unii przystępowaliśmy!

Gość gość
ja w ogóle nigdzie nie przystępowałem.

Gość gość
poza tym tak w kwesti formalnej "weszliśmy do uni europejskiej" to jest błąd logiczny gdybysmy weszli do uni europejskiej to unia europejska nie powiększyłaby swojego terytorium jedynie my stracilibyśmy swoje. a jest tak że unia powiększyła swoje terytorium kosztem naszego co jednoznacznie sugeruję. że to unia weszła do nas a nie my ddo uni

Gość gość
i dlatego wielce mnie zdziwiło, że aby do tego mogło dojśc musieliśmy spełnić jakieś warunki. szczerze mówiąc to mnie to rozbawiło

Gość gość
jak np goci uciekali przed wandalami a ci przed hunami albo jakoś odwrotnie i sie osiedlili w granicach imperium rzymskiego to mogli powiedzieć "weszliśmy do imperium rzymskiego" ale jak rzymianie lądowali na wyspach brytyjskich to nikt tego nie nazywa wejściem brytów do imperium rzymskiego

Gość gość
ale w sumie wszystko to przypomina mi pax romana. unia gdzieś wchodzi (tzn ktos wchodzi do uni) i nagle sie okazuje że granice uni są zagrożone. nowozaproszeni więc są zmuszani w ramach zobowiązań sojuszniczych do powoływania oddziałów auxillia i stworzenia na swoim terytorium pasa ziemi niczyjej co by wróg po drodze do uni przymierał głodem

Gość gość
no i IV rzesza wygrala wybory!

Gość gość
ja już pomijam jakies głębsze kombinace ala ribentrop mołotov ale szczerze mówiąc jeżeli unią rządzą ludzie którzy działają dla dobra państw ościennych miast dla dobra swoich mieszkańców dobroczynnie przyjmując w swe szeregi zabidzonych nomadów to ja nie chce być rządzony przez takich ludzi.

Gość gość
mnie to chooj obchodzi kto wygrał i gdzie wybory. u mnie jest despotyzm. jednoosobowe cesarstwo z jednym obywatelem i jednoosobową armią. jak do mnie zadzwonią z uni i zaproszą mnie na jakieś negocjacje w kwestii połączeni asił to moge sie zastanowic jak akurat nie będę prowadził jakiejs kampani wojskowej

Gość gość
zresztą jak zajrzą w statystyki to im sie odechce najeżdżania mojego ludu gdyż jestem imperium małym ale wielce zmilitaaryzowanym i samowystarczalnym. 100 % obywateli służy w armii

Gość gość
mam koorfa szczelne granice. nie ma siły zeby jakiś czołg sie przecisnał nie mówiąc o całych jednostkach. ewentualne natarcie zakończy sie dla wroga ogromnymi stratami głównie czasu

Gość gość
zresztą moge też być repupubliką czy demokracja. mnie tam jeden chooj i tak bede miał 100 % w wyborach. także nie mam jakichś preferencji jeżąeli chodzi o ustrój partnerów handlowych czy sojuszników wojskowych.

Gość gość
a IV rzesza mnie tyle interesuje co zawody w rzucaniu śmieciami do celu na filipinach.

Gość gość
nie mówie że niemozna obejrzeć szczególnie z oryginalnym komentarzem tak żeby sie posmiac czy cos

Gość gość
Ale co się dzieje, jakieś wybory?

Gość gość
kolega sie boi sie polaków na emigracji powołają do bundeswery żeby najechali własne terytorium

Gość gość
Merkel została upokorzona w wyborach! AfD będzie zabiegała o usunięcie islamu z niemieckiej przestrzeni publicznej jako religii sprzecznej z demokratycznym ustrojem kraju. AfD chcee powołać komisję śledczą, która miałaby wyjaśnić kulisy złamania prawa, decyzji Merkel o otwarciu w 2015 roku granic, bez zgody innych państw członkowskich Unii Europejskiej. Merkel nie stoi ponad prawem. Będziemy polować na panią Merkel i innych. Odbierzemy sobie nasz kraj i nasz naród - powiedział lider Alternatywy dla Niemiec (AfD) Alexander Gauland.

Gość gość
to by było dosyć zabawne. marek józek i marlena z bundeswery ścierają sie z maćkiem michałem i agatą z wojsk obrony terytorialnej

Gość gość
tak no cóz. może merkel ucieknie do belwederu żeby schronic sie przed tym straszliwym polowaniem

Gość gość
może wpadną tu razem z rudym rudy przyniesie ją w ramionach bo jej sie po drodze obcas złamie a do polwoania dołączy żona rudego z siłami ekspedycyjnymi inków z peru

Gość gość
a to nieustepliwi tropiciele z najnowocześniejszymi obsydianowymi toporkami i nożami. tylko nie wiem czy im takie wysokie cisnienie bedzie odpowiadało akurat

Gość gość
no tak ale ten błąd funkcjonuje w przestrzeni publicznej od samego wejścia. bo tak triumfalnie zostało to przez biuro propagandy nazwane. wszyscy rzucali sie w sobie w ramiona matki rzucały w ojców dziećmi dzieci rzucały zabawkami w inne dzieci staruszkowie darli szaty irzucali sie pod tramwaje ze szczęscia bo cytuje "weszliśmy do uni europejskiej" wielkie zwycięstwo okupione ofiarą krwi tysięcy bohaterskich żołnierzy ale dzieki nim zdobyliśmy przestrzeń zyciową i kilka krajów wasalnych

Gość gość
z telewizora piertoli że tera to już trza tylko czekać na transporty odzyskanego złota srebra wódki towarów luksusowych ciemnoskórych prostytutek na każdym rogu za pół ceny swobody seksualnej drugi kooorfa upadek komunizmu normalnie

Gość gość
a co tam sie wczesniej działo to cała trylogia. marki guldeny franki złote talary denary i inne wartosciowe waluty wszystko w peesdu zajepali a w zamian wypuścili...ojro

Gość gość
a co tam sie wczesniej działo to cała trylogia. marki guldeny franki złote talary denary i inne wartosciowe waluty wszystko w peesdu zajepali a w zamian wypuścili...ojro

Gość gość
Wygrana Merkel mnie cieszy ... dzięki niej Niemcy staną się kloaką europy i bur delem dla muzułmańskich uchodźców. Moi dziadkowie, którzy sporo wycierpieli podczas II WŚ także kibicują pani Merkel w dziele zniszczenia Niemiec🖐️

Gość gość
tera to wszystko wykupują od nich za frajer "uchodźcy wojenni" a będzie jeszcze gorzej bo ojro osiągnie cene kilograma wody z szamba

Gość gość
a potem polacy w bundeswerze to odzyskaja a z izraela zgłoszą sie o zwrot zrabowanego przez państwo mienia

Gość gość
jakies kooorfa rezerwy w złocie tam kiedyś kooorfa były tera tak namieszali że już nic nie ma co zresztą będą nagłaśniali żeby obnizyc cene waluty a potem sie najedzie róznych pejsów przebranych za arabów i pigmejów żeby ten kooorfa burdel wykupic łaskawie ratując niemiecką gospodarkę

Gość gość
zresztą nawet nie wiem jak to wyglądało do końca. podejrzewam że jak mieli narzucony termin przewalutowania to ceny tych walut spadły na łeb na szyje a ile w trakcie tego spadania zawarto lewych transakcji to wole nawet nie myslec kooorfa. pewnie nie jeden piertolony ojroentuzjasta zakupił za równowartosc gołebiego gooofna tysiące hektarów ziemi akcji nie wiem koorfa czego jeszcze. ludzie też pewnie