Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pokrzywka i atopowe zapalenie skóry.

Polecane posty

Gość gość

Jeśli Wasze dzieci miały pokrzywkę lub atopowe zapalenie skóry, jakie badania wykonałyście i co okazało się alergenem? Dziękuję.

Gość gość
Jestem dorosla z AZS i tutaj (Niemcy) dermatolog w klinice powiedzial mi, ze atopowcy moga byc uczuleni nawet na wlasny pot. Co prawda robilam skorne testy ale to mnie rozwalilo, mialam wypryski na stopach tam gdzie stykaly sie z clogsami na gorze stopy. Po drugie powiedzial mi, ze lepiej jest wczesnie zastosowac masc niz czekac na rozlane zmiany, ktore moga sie zakazic bakteryjnie i wtedy moze byc niebezpiecznie, moze grozic nawet sepsa.

Gość gość
Dziękuję!

Gość gość
a jak rozroznic objawy azs od swierzba?

Gość gość
przy świerzbie pojawiają się pręgi i świąd nasila sie wieczorem

Gość gość
wlasnie ja tez ostatnio mialam problem z wysypka i podejrzewalam azs a okazalo sie ze to swierzb.. troche szok...

Gość gość
U nas tak było po szczepieniu BCG. Do tego powiększone węzły chłonne. Ale co z tej szczepionki uczuliło dziecko, nie sposób dojść.

Gość gość
niestety czesto swierzb jest mylony z alergia, a jednak jest to choroba zakazna, wiec trzeba szybko wprowadzic leczenie. dlatego jak podejrzewasz, ze to swierzb zapis sie do lekarza zeby to sprawdzi. pozdrawiam

Gość gość
a co na ten siwerzb??

Gość gość
Ja przy swierzbie bralam novoscabin i lekarz zalecil tez zeby stosowalam leki na alergie aby zlagodzic swiad

Gość gość
jak sie go stosuje? jak wygłąda leczenie? i ile?

Gość gość
po kąpieli szarym mydłem przez 5 dni go stosujesz. do tego jakieś środki przeciwalergiczne żeby złagodzić swędzenie. trwa to wszystko ok 3 tygodni bodajże. powodzenia!

Gość gość
A cała rodzina powinna sie leczyć, nawet jeśli nie maja objawów"??

Gość gość
koniecznie cała rodzina! bo tak jeden od drugiego się bedzie zarażał i lezenie zamiast mc potrwa pół roku

Gość gość
Ja mam.azs od.urodzenia mój syn również. U nas objawia się to najczęściej tym ze wykwity pojawiają się w dolaxh łokciach i kolanow uch u mnie dodatkowo uszy całe aż do stadium jak b się drapie przez sen to potrafi mi zejść skóra:/. Synowi dodatkowo wyłazi to na pośladkach i nóżkach calych z tylu plus mega sucha skóra. Oczywiście stosujemy emolienty do kąpieli i po w ciągu dnia maści na wykwity. U mnie Duży wplyw Ma stres Jak Mam Ciężki okres W Pracy To Długo Nie Trzeba Czekać :/

Gość gość
Najgorzej jest latem bo jestem uczulona przez to na własny pot. Skóra potrafi w zgieciach lokci i kolan wyglądać jak jedna wielka rana

Gość stefanbarak
Witam, ja znalazłem taki sposób, daj***ardzo szybko efekty, polega na kupieniu dziegdziu brzozowego - taki olejek z kory brzozy można kupić za parę złotych na allegro jak kupiłem ukraiński, i dodaniu paru kropel do szamponu i olejku do masażu który wcieram po kąpieli oraz odżywki do włosów. Nie dawać za dużo tego olejku bo ma bardzo intensywny zapach. U mnie nie ma już efektu swędzenia, skóra ładnie się wygoiła a miałem objawy czerwonych policzków i plam na skórze włosów. Jak komuś pomogło to proszę o wysłanie podziękowań na mail stefanbarak@o2.pl. Mogę jeszcze polecić parę suplementów wspierających np. wzmocnienie włosów i poprawienie wyglądu skóry a przerobiłem tego bardzo dużo i wiem które dają skuteczne, szybkie efekty a są naturalne i tanie. Polecam i pozdrawiam.

Gość natalia198705
Polecam Wam wybrać się do CZS w Warszawie, tam zrobią Wam wszystkie dokładne badania! Lekarz zdecyduje jakie kroki podjąć. Im szybciej tym lepiej. Chyba nigdzie nie mają takie podejścia do dzieci jak tam, więc naprawdę z całego serca polecam. Moja Jula przestała się bać, jak to mówi: "Panów w białych sukienkach" :D

Gość gość
U mnie tez stwierdzono uczulenie na własny pot . Ulgę przyniósł mi AŁUN w sztyfcie . Polecam .

Gość gość
Ja mam atopowe zapalenie skóry i muszę powiedzieć, że jest to dla mnie bardzo uciążliwe generalnie. Ale nie jest tak źle. Używam kosmetyków z atopis.pl i one rzeczywiście dbają o moją skórę i łagodzą wszelkie zaczerwienienia.

Gość gość
U mojego dziecka były bąble pokrzywkowe na twarzy i plamy na ciele po szczepieniu BCG. Już minął prawie rok i dopiero teraz przestało to wychodzić, ale IgE całkowite wciąż jest przekroczone. Wg lekarzy to uczulenie na jakiś składnik szczepionki, ale nie istnieją badania, które mogłyby stwierdzić nadwrażliwośc na składniki szczpionki -chociaż wg producentów jest to przeciwskazaniem do szczpeienia. Wg alergolog wszystko minie, gdy zagoi się odczyn po szczepieniu. Do tego była obrzękopokrzywka i powiększone węzły chłonne, które już wracają do normy.