Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ula tula

Paznokcie tytanowe

Polecane posty

Gość ula tula

Dziewczyny, miałyście już do czynienia z paznokciami tytanowymi: http://www.revinails.pl ? Mam dość słabe paznokcie i hybrydy dość je obciążają, a manicure tytanowy ponoć jest dobry w takich przypadkach. Widzę też na stronie, że daje to fajne możliwości np. proszki termiczne. Spotkałyście się z tym w salonach?

Gość gość
chyba spamowe...

Gość ula tula
Chyba jednak nie. Większość tego co znalazłam w necie na ten temat to artykuły, a o doświadczenia chyba lepiej pytać na forum. A pytam o tę markę, bo u innych nie widziałam takich proszków jak np. te termiczne czy day&night, co kojarzyło mi się raczej z hybrydami do tej pory. No ale widać tu już o nic spytać nie można...

Gość gość
co choroby mają do rzeczy?

Gość kasiczka2
Podbijam, bo zainteresował mnie temat. Też mam słabą płytkę i jednak czasem chciałoby się odpocząć od malowania klasycznymi lakierami co kilka dni (to chyba przecież też niszczy...) Z tego co rozumiem to jest metoda tylko do salonów, tak?

Gość ankabe
Manicure tytanowy jest kierowany głównie do salonów, choć nie musisz mieć gabinetu czy być kosmetyczką, żeby podejść do szkolenia czy uzyskać certyfikat. Aczkolwiek w salonach ta metoda po prostu najbardziej się opłaca :) Płytka faktycznie jest odżywiona, bo stosowana baza ma wapań i witaminę E.

Gość gość
O tych termicznych nie słyszałam :) Sama zazwyczaj robię hybrydy (dla siebie), ale robiłam też u kosmetyczki Papaya juice i coś z róży ;) Ogółem fajna sprawa, kolory bardzo ładne, intensywne i przede wszystkim paznokcie są cieniutkie, ale mocne. Szkoda tylko, że nie zawsze można trafić na ten manicure.

Gość magda_lena31
Ja polecam ich szkolenie ogółem, jak ktoś zajmuje się paznokciami zawodowo, można naprawdę wyróżnić się wśród konkurencji ;) Dla słabych paznokci metoda jest naprawdę świetna i jak już raz się klientka przekona to chętnie wracają.

Gość gość
W listopadzie będą ich szkolenia organizowane we Wrocławiu ;)

Gość gość
hej, a czy któraś z Was mogłaby mi powiedzieć na jakiej zasadzie działają te Day&Night? Pierwszy raz z czymś takim się spotykam :)

Gość ankabe
Day&Night to pudry zmieniające kolor w zależności od dostępności słońca słonecznego ;) Czyli np. w biurze przy sztucznym oświetleniu masz klasycznego nudziaka, a jak wyjdziesz na zewnątrz do domu to zmienia się w piękny fiolet. Efekt szczególnie fajny na lato :)

Gość gość
Jeśli chodzi o stylizacje to nieco więcej można zobaczyć na ich fanpage'u: https://web.facebook.com/ReviMetodaTytanowa/ Mi tę metodę poleciła właśnie kosmetyczka, za co jestem jej bardzo wdzięczna :) Jak macie okazję, to warto spróbować.

Gość gość
A orientujecie się w ogóle jak często są organizowane szkolenia? I gdzie najlepiej się dowiadywać, bezpośrednio w gabinecie?

Gość ankabe
To już zależy od gabinetu, najlepiej kontaktować się bezpośrednio. Na stronie Revi znajdziesz listę instruktorów z kontaktami. Czasami też można znaleźć info na fejsie :)

Gość gość
Wiem, że w styczniu będą znowu we Wrocławiu prowadzone przez Annę Bielecką. Jak ktoś ma możliwość na miejscu albo ewentualnie dojazdu, to polecam, bo bardzo dobra instruktorka :) A i sama metoda warta poznania.

Gość gość
A ja chciałabym spytać o kolekcję Day&Night, jak któraś ma doświadczenie. Który kolor polecacie? Z tego co widzę największy kontrast jest przy Perfect Nude, ale czy te kolorki po zmianie są "czyste"? Czy lepszy efekt mają te z mniejszym kontrastem?

Gość ankabe
Perfect Nude jest super :) Kolorki zmieniają się bardzo ładnie, czysto. Nudziak faktycznie jest pięknym klasycznym nudziakiem. W sumie to zależy też jakie kto ma oczekiwania, bo w opcjach, gdzie zmiana jest bardziej subtelna też jest fajny efekt.

Gość gość
Też polecam szkolenie we Wrocławiu ;) Ogółem w tytanach lubię też to, że nie korzysta się przy nich z lampy. Niby dba się o to, żeby były bezpieczne i w ogóle, ale jednak dobrze mieć trwałą metodę i bez nich. Dla mnie jest to wygodniejsze w użyciu też, nawet jeśli czasami trochę się nabrudzi pudrami ;)

Gość yennefer2
Ja mam trochę inne pytanie, ale może będziecie wiedziały. Robiłam już szkolenie z manicure tytanowego, tylko że innej firmy. Czy na podstawie mojego certyfikatu mogę kupić produkty Revi? Słyszałam o nich dobre opinie i chciałabym przerzucić się na tę markę.

Gość ankabe
yennefer, musisz najpierw "przekwalifikować się" czyli przejść tak jakby szkolenie sprawdzające i uzyskać certyfikat. Takie szkolenie jest dużo tańsze niż normalnie od zera, a według mnie warto przejść na Revi :) Najlepiej odezwij się do nich bezpośrednio, nawet przez FB.

Gość gość
Ja robiłam takie szkolenie z innej marki, koszt to 99 zł. A z samej zmiany jestem bardzo zadowolona ;)

Gość gość
Ja robiłam paznokcie tytanowe w http://beautyboxsalon.pl ale wg. mnie raczej lepsze są hybrydy, jakoś tak bardziej mi się podobają :)

Gość alextraza
Myślę, że hybrydy i manicure tytanowy mają troszeczkę dwie różne potencjalne grupy odbiorców. Metoda tytanowa jest dedykowana przede wszystkim paniom, którym zależy na nieingerowaniu w płytkę, na odbudowaniu i odżywieniu jej, przy jednoczesnym utrzymaniu wysokich wartości estetycznych. Dobrze wykonana hybryda oczywiście nie niszczy paznokci, ale ona raczej utrzymuje paznokcie w dobrym stanie, metoda tytanowa (np. od Revi) pomaga je z kolei do dobrej kondycji przywrócić :)

Gość gość
@alextraza Czym właściwie różni się manicure tytanowy od hybrydy? Poza tym, że tytanowy odżywia paznokcie niby? Skoro są tak samo trwałe...

Gość alextraza
@gość Przede wszystkim różnią się produktami: składem baz (w tytanowym bazy mają odżywiać i wspomagać regenerację płytki), lakierem (w przypadku tytanowej metody to tak naprawdę puder), a przede wszystkim metodą utrwalania (przy metodzie tytanowej nie używa się lamp). Metoda tytanowa jest nieinwazyjna. Najlepiej zajrzyj na fanpage Revi albo ich stronę, tam o samej metodzie tytanowej dowiesz się najwięcej.

Gość valentinaRH
Różnią się też tym, że manicure tytanowy możesz zrobić w domu, i generalnie wiele osób uczy się tej metody samodzielnie. Do nabycia produktów chociażby Revi potrzebne jest ukończenie szkolenia, co według mnie jest dużym atutem - ta metoda musy być wykonywana wyjątkowo precyzyjnie, żeby była maksymalnie skuteczna.

Gość velvetmage
Podbijam pytanie o kolekcję Day&Night... Fajnie kontrastują, jak przy termicznych?

Gość alextraza
@velvetmage Troszkę łagodniej przechodzą, ale kontrasty są widoczne i charakterne :) ogólnie oferta kolorów od Revi jest coraz bogatsza, to dobry znak. Manicure tytanowy to wciąż bardziej nowinka niż standardowa praktyka, a szkoda.

Gość gość
@velvetmage Zależy od koloru. Perfect Nude - wbrew pozorom - bardziej kontrastuje, niż intensywne i nasycone Kissing Lips. Generalnie czerwienie przy produktach Revi (mam na myśli D&N) nie kontrastują aż tak mocno, ale są za to pięknie napigmentowane.