Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Migotka_32

Czy ja przesadzam? Problem z mężem (lub jego rodziną?!)

Polecane posty

Gość Migotka_32

Witam, mam pewien problem i chciałabym, żeby ktoś rzucil na to obiektywnym okiem. Przedstawię kilka sytuacji, a wy oceńcie czy przesadzam. Jesteśmy małżeństwem od 4 miesięcy 1. Mąż stawia mnie przed faktami dokonanymi np. wracam z pracy i nagle informuje mnie, że umówił się z jego rodzicami, że razem pojedziemy na zakupy albo odwiedzić jego babcię. Nie mam nic przeciwko, ale fajnie by było jakby np spytał się: Marta plan jest taki i taki, pasuje ci dzisiaj? Nie ma tego... na dodatek jak chcę się wymiksować z takiego spotkania to jest wielce urażony. 2. Mój tata kupił ostatnio sprzęt za ok. 3 koła i pożyczył to szwagrowi, bo potrzebował. Teściu też chciał pożyczyć i mąż bez zgody mojej czy mojego taty pojechał do szwagra i sobie to wziął i zawiózł swojemu ojcu. Mój mąż jeszcze wielce zdziwiony, jak mu wypomniałam tę sytuację - według mnie głupio wyszło. 3. Jego rodzice nie pomogli nam w niczym, za to regularnie komentują nasze poczynania - oczywiście negatywnie. A to za dużo wydaliśmy, a to brzydki stół kupiliśmy, że w mieszkaniu niepotrzebne są takie rzeczy jak rolety - strata pieniędzy. Mąż sprzecza się o to z matką, stopuje ją, ale ja już nie umiem tego słuchać. Przez to strasznie sobie tę kobietę obrzydziłam. 4. Mąż potrafi powiedzieć, że skoczymy np. do jego kuzyna, którego bardzo lubię. Myślę, że to luźne spotkanie, a zanim wejdziemy do domu, to mąż informuje mnie nagle, że będzie cały klan rodzinny, dzieci i że to jednak elegancki obiad. Mogłabym mnożyć. Przez wszystkie te sytuacje przestaje lubić swoich teściów i jeszcze sobie obrzydzam męża. Rozmawiałam z nim, mówi, że będzie zwracał na to uwagę, a jest dalej tak samo. Mam dosyć :( Da się to jakoś naprostować??? Jesteśmy świeżo po ślubie, ale znamy się 9 lat.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować